JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Poliisi lisää yhteistyötä kuntien kanssa nuorisoväkivallan ennalta ehkäisyssä.

Poliisi lisää yhteistyötä kuntien kanssa nuorisoväkivallan ennalta ehkäisyssä.

Arkisto / Sari Honkasalo

Uutiset
16.12.2022 18.55

Poliisi ja kunnat lisäävät yhteistyötä nuori­so­vä­ki­vallan torjunnassa

Lou­nais-Suo­men po­lii­sin en­nal­ta es­tä­vän toi­min­non yk­sik­kö tii­vis­tää yh­teis­työ­tään kau­pun­kien ja kun­tien kans­sa nuo­ri­so­vä­ki­val­lan vä­hen­tä­mi­sek­si. Po­lii­si jär­jes­ti ti­lai­suu­den, jos­sa ti­lan­net­ta käy­tiin läpi po­lii­sin sil­min.

– Ky­sees­sä oli niin sa­not­tu kes­kus­te­lu­na­vaus, jo­hon kut­suim­me mu­kaan nii­tä Lou­nais-Suo­men alu­een kun­tia ja kau­pun­ke­ja, jois­sa alai­käis­ten te­ke­mät vä­ki­val­ta­ri­kok­set ovat syys­tä tai toi­ses­ta kas­vus­sa, sa­noo Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sen en­nal­ta es­tä­vän toi­min­non joh­ta­ja, yli­ko­mi­sa­rio Toni Sjöb­lom.

Ti­lai­suu­teen osal­lis­tui edus­ta­jia Tu­rus­ta, Rai­si­os­ta, Kaa­ri­nas­ta, Sa­los­ta, Uu­des­ta­kau­pun­gis­ta ja Po­ris­ta. En­sim­mäi­sen ta­paa­mi­sen ta­voit­tee­na oli yh­teis­työn aloit­ta­mi­nen. Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sen alu­eel­la on yh­teen­sä 43 kun­taa. Myös mui­den kuin pai­kal­le kut­sut­tu­jen kau­pun­kien ja kun­tien ide­at ja aja­tuk­set kiin­nos­ta­vat.

Lou­nais-Suo­men po­lii­si on kiin­nit­tä­nyt eri­tyis­tä huo­mi­o­ta alai­käis­ten te­ke­mien vä­ki­val­ta­ri­kos­ten kas­vuun. Kyse on val­ta­kun­nal­li­ses­ta il­mi­ös­tä.

Ku­lu­neen vuo­den ai­ka­na Lou­nais-Suo­mes­sa hen­keen ja ter­vey­teen koh­dis­tu­vien ri­kos­ten mää­rä, jois­sa epäil­ty on al­le 15-vuo­ti­as, on nous­sut mil­tei 20 pro­sent­tia. 15–17-vuo­ti­ai­den koh­dal­la luku on hie­man pie­nem­pi, kui­ten­kin noin 15 pro­sent­tia.

Sjöb­lo­min mu­kaan ti­las­to­jen ta­ka­na on hy­vin mo­nia syi­tä ja ti­lan­tei­ta.

– Vä­ki­val­taan kär­jis­ty­vät ti­lan­teet ovat kes­ke­nään usein eri­lai­sia, mut­ta yh­tei­si­ä­kin ni­mit­tä­jiä löy­tyy. Usein nuo­ren vä­ki­val­lan­käyt­töä edel­tää esi­mer­kik­si suu­ko­pu tai so­si­aa­li­ses­sa me­di­as­sa käy­ty rii­ta. Ta­val­li­ses­ti teot myös ovat im­pul­sii­vi­sia ja niis­sä voi nä­kyä nuo­ren ky­vyt­tö­myys hal­li­ta konf­lik­te­ja, Sjöb­lom ker­too.

Omi­nais­ta asi­as­sa on myös se, et­tä yk­sit­täi­set nuo­ret syyl­lis­ty­vät usei­siin ri­kok­siin.

Lou­nais-Suo­men po­lii­sis­sa nuor­ten te­ke­mät vä­ki­val­ta­ri­kok­set on pää­o­sin kes­ki­tet­ty en­nal­ta es­tä­vän toi­min­non yk­sik­köön. Ri­kos­ten sel­vit­tä­mi­sen li­säk­si po­lii­si myös puut­tuu var­hain nuo­ren ri­kol­li­seen toi­min­taan ja pyr­kii kat­kai­se­maan al­ka­van ri­kos­kier­teen so­si­aa­li­toi­men kans­sa kar­toit­ta­mal­la ja tar­jo­a­mal­la tu­kea nuo­ren ja hä­nen per­heen­sä ti­lan­tee­seen.

Näköislehdet


Joululehti

Kysely