Sari Honkasalo
Mynämäessä voidaan myöntää petovaaran vuoksi kuljetuksia koululaisille edelleen sekä aamu- että iltapäiväkuljetuksiin. Sivistyslautakunta päätti asiasta äänin 5–2 päivittäessään esi- ja perusopetuksen koulukuljetusohjeita.
Sivistysjohtaja Susan Porkka oli esittänyt, että kuljetuksia myönnetään vain aamukuljetuksiin. Kokouksessa Mika Vilola esitti Veronika Markkasen kannattamana, että kuljetukset myönnetään sekä aamulla että iltapäivällä. Esitystä kannattivat Nina Arvo, Jani Kauppila ja Eeva Laulumaa. Sivistysjohtajan esitystä kannattivat Marita Pettersson ja Jouko Suominen. Anna-Liisa Hyrsky-Heikkilä äänesti tyhjää.
Petovaaraa koskeviin kuljetusperusteluihin lisättiin yksimielisesti tarkennus, että kuljetuksia ei myönnetä valaistuille tieosuuksille, jos koko koulumatka on valaistu.
Sivistysjohtaja jätti päätökseen Vilolan vastaehdotuksen osalta eriävän mielipiteen, koska valtuustossa on tehty päätös kunnan talouden tasapainottamisesta.
Päivitetyissä ohjeissa on määritelty koulukuljetukseen oikeutetun oppilaan itse kuljettava enimmäismatka kodin ja pysäkin välillä. Esioppilaalla se voi pääsääntöisesti olla noin 1,5 kilometriä, 1.–6. -luokan oppilaalla noin 2 kilometriä ja 7.–9 -luokan oppilaalla noin 3 kilometriä.
Mikäli oppilas kävelee oan koulumatkasta pysäkille, huomioidaan ettei koulumatkoihin yhteensä käytettävä aika ylitä perusopetuslain mukaisia enimmäisaikoja.
Samassa kokouksessaan sivistyslautakunta päätti muuttaa peruskoulun ja lukion koulupäivien alkamisaikoja ensi lukuvuodesta 2025–26 alkaen. Tarve muutokseen liittyi siihen, että kunta on kilpailuttamassa ostoliikennettä syksyksi 2025, ja kuljetuskokonaisuuden kannalta osassa kouluja on perusteltua muuttaa alkamisaikaa.
Laurin koulun ja Mynämäen lukion alkamisajaksi päätettiin kello 9 (aiemmin 8.20). Tavastilan ja Karjalan kouluissa muutos on päinvastainen, eli uusi alkamisaika on 8.20 (aiemmin 9). Pyhän koulussa ja Aseman koulussa aika ei muutu eli koulu alkaa kello 9.