Sari Honkasalo
Kirkollisveroprosentti pysyy Mynämäen seurakunnassa ennallaan. Keskiviikkona kokoontunut kirkkovaltuusto vahvisti ensi vuoden veroprosentiksi1,65.
Kuluvan vuoden verotuotoksi on talousarviossa arvioitu 1,68 miljoonaa euroa, ja talouspäällikkö Leena Eliaksen arvion mukaan se myös saavutetaan.
Ensi vuonna kirkollisverotuottojen kehitykseen vaikuttavat hallituksen sopeutustoimenpiteinä tekemät verolakien muutokset sekä kuntien verotuottoja lisäävä niin sanottu kanavointiratkaisu. Näiden seurauksena myös kirkollisveron tuotto paranee, koska kirkollisvero määräytyy saman veropohjan mukaan. Kirkkohallituksen ennusteen mukaan verotulot kasvavat nykyisillä prosenteilla ensi vuonna noin kuusi prosenttia.
Mynämäen seurakunnan taloustilanteessa ei tällä hetkellä ole tarvetta nostaa veroprosenttia muttei myöskään mahdollisuutta laskea, sillä esimerkiksi kuluvan vuoden palkkaratkaisu oli odotettua suurempi eikä ensi vuoden vastaavasta ratkaisusta ole tietoa.
Kirkkohallitus on suositellut seurakunnille, että ne saattaisivat arvoesinerekisterinsä ajan tasalle kuluvan vuoden loppuun mennessä. Kirkollisten arvoesineiden inventointi on museoammatillista osaamista vaativaa luettelointia ja tutkimusta, jollaista osaamista ei nykyisillä Mynämäen seurakunnan työntekijöillä ole.
Mynämäen seurakunta on kirkkohallituksen suosituksesta saanut inventoijaksi Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä inventointityötä tehneen Neea Koskelan. Kirkkoneuvosto on palkannut hänet kuukauden työsuhteeseen, ja oikeuttanut talouspäällikön tarvittaessa jatkamaan työsopimusta viranhaltijapäätöksellä. Työn arvioidaan valmistuvan viimeistään vuoden loppuun mennessä. Kirkkovaltuusto hyväksyi työstä aiheutuvan 9100 euron määrärahaylityksen.
Mynämäen, Karjalan ja Karjalankylän osalta esineinventointi on jo melko kattava, mutta Mietoisten kirkon esineistö esinerekisteristä puuttuu.
Seurakunta ei esimerkiksi voi hakea konservointiavustuksia, jos esinerekisterin tiedot ovat puutteelliset.