JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
18.10.2024 13.02

Eräval­von­ta­vi­ra­no­maiset valvovat hirven­met­säs­tystä Lounais-Suomessa

Lou­nais-Suo­men po­lii­si val­voo hir­ven­met­säs­tys­tä lo­ka­kuun vii­kon­lop­pui­na val­ta­kun­nal­li­sen val­von­ta­tee­man mu­kai­ses­ti yh­teis­työs­sä Län­si-Suo­men me­ri­var­ti­os­ton, Met­sä­hal­li­tuk­sen, Suo­men riis­ta­kes­kuk­sen sekä pai­kal­lis­ten riis­tan­hoi­to­yh­dis­tys­ten kans­sa.

Met­säs­tyk­sen­val­von­nas­sa kiin­ni­te­tään eri­tyis­tä huo­mi­o­ta muun mu­as­sa met­säs­tys­ta­pah­tu­mien asi­an­mu­kai­suu­teen ja met­säs­tyk­sen tur­val­li­suu­teen.

Hir­ven­met­säs­tys ko­ko­aa met­säs­tä­jiä yh­teen, ja met­säs­tys ta­pah­tuu­kin usein seu­ru­e­met­säs­tyk­se­nä, jos­sa seu­ru­een koko saat­taa vaih­del­la muu­ta­mas­ta met­säs­tä­jäs­tä isom­piin ryh­miin.

– Vii­me vuo­si­na val­von­taa to­teu­tet­ta­es­sa on käy­ty mo­nia hy­viä kes­kus­te­lu­ja met­säs­tä­jien kans­sa. Iso­ja met­säs­tä­jä­mää­riä ta­va­tes­sa vi­ra­no­mai­sel­la on oi­va mah­dol­li­suus kes­kus­tel­la ja käy­dä läpi laa­jas­ti met­säs­tys­ta­pah­tu­man tur­val­li­suus­nä­kö­kul­mia, to­te­aa ko­mi­sa­rio Rei­jo Pen­na­nen Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sel­ta.

Hir­ven­met­säs­tys on tar­koin sää­del­tyä, ja met­säs­tys­ta­pah­tu­mat ovat yleen­sä hy­vin or­ga­ni­soi­tu­ja. Seu­ru­e­met­säs­tys­tä joh­taa teh­tä­vään ni­met­ty met­säs­tyk­sen­joh­ta­ja.

– Met­säs­tyk­sen­joh­ta­ja vas­taa käy­tän­nön met­säs­tyk­sen suun­nit­te­lus­ta, an­taa met­säs­tyk­seen osal­lis­tu­vil­le tar­vit­ta­vat mää­räyk­set met­säs­tyk­ses­tä ja sii­nä nou­da­tet­ta­vis­ta tur­val­li­suus­toi­men­pi­teis­tä sekä huo­leh­tii, et­tä pyyn­ti­lu­van eh­to­ja ja met­säs­tys­tä kos­ke­via sään­nök­siä nou­da­te­taan. Myös jo­kai­sen met­säs­tyk­seen osal­lis­tu­van met­säs­tä­jän on huo­leh­dit­ta­va, et­tä met­säs­tyk­sen­joh­ta­jan an­ta­mia oh­jei­ta ja tur­val­li­suus­mää­räyk­siä nou­da­te­taan, ker­too Mik­ko Jo­ki­nen Suo­men riis­ta­kes­kuk­ses­ta.

Met­säl­lä on eri­tyi­ses­ti huo­mi­oi­ta­va tur­val­li­nen aseen kä­sit­te­ly ja käyt­tö.

– Aseel­la ei tule kos­kaan osoit­taa mi­tään, mitä ei ole tar­koi­tus am­pua. Jos kos­ket toi­sen met­säs­tä­jän asee­seen, pyy­dä lupa ja var­mis­ta et­tä ase on tyh­jä. Pidä sor­mi pois lii­pai­si­mel­ta en­nen riis­ta­lau­kauk­sen am­pu­mis­ta. Var­mis­tu ai­na koh­tees­ta ja sen ta­ka­na ole­van maas­ton tur­val­li­suu­des­ta, ko­mi­sa­rio Pen­na­nen oh­jeis­taa.

Po­lii­si val­voo met­säs­tyk­sen­val­von­nan yh­tey­des­sä myös lii­ken­net­tä.

Näköislehdet

Kysely