Vuoden MynPalaisen palkintoa vastaanottamassa Wuotin perhe: Joonas, Matias, Satu ja Markus.
Varainhankinta monipuolistuu ja laatujärjestelmää kehitetään.
Mynämäen Pallo -53:n perinteistä puurojuhlaa vietettiin jo neljännen kerran koko seuran kesken Mynämäen Työväentalolla sunnuntaina 8.12. Tilaisuus oli jaettu kahteen kattaukseen, joissa oli paikalla yhteensä lähes 150 henkeä.
Tapahtuman avannut seuran puheenjohtaja Mikko Vilola kertoi kuluneesta vuodesta. Iloisena uutisena hän mainitsi jäsenmäärän edelleen kasvaneen, ja lisenssin hankkineita junioripelaajia on jo reilusti yli 200.
Seura aloitti vuonna 2024 liikutettujen tuntien seuraamisen. Konkreettisia mittareita seuraamalla pystytään toimintaa jatkossa kehittämään vielä paremmin.
Yksi vuoden päätavoitteista oli varainhankinnan monipuolistaminen. Sponsoritoiminnassa tehtiin iso harppaus eteenpäin ja seura hankki systemaattisesti uusia sponsoreita, jotta jokaisen nuoren MynPalaisen olisi mahdollisimman edullista harrastaa jalkapalloa ympäri vuoden.
Keväällä aloitettiin sponsorikylttien myynti KHT:lle, ja kentän laidalla onkin jo hyvä rivi mainoskylttejä nähtävillä. Näillä tuloilla saatiin muun muassa ostettua Taponkedon hallista yhden kuukauden lisää vuoroja koko seuralle, ja siellä päästiinkin aloittamaan harjoittelu jo joulukuussa.
Uudenlainen ja merkittävä sponsorisopimus tehtiin K-Supermarket Mynämäen kanssa: jokainen seuran kannattajaksi rekisteröitynyt kerryttää omilla plussa-ostoksillaan sponsorituloja seuralle. TOK-Seurabonus ohjelmassa MynPa on edelleen mukana.
Eskarikansan jalkapalloperinne jatkui vahvana, kun toukokuussa kaikki Mynämäen eskarit, noin 70 lasta, pääsivät nauttimaan jalkapallon ilosta.
Kesän futisviikko Mynämäellä ja Taivassalossa keräsi yhteensä noin 80 lasta, ja palaute oli yksinomaan positiivista.
Seura osallistui myös useaan muuhun pienempään tapahtumaan.
Puurojuhlassa palkittiin Vuoden MynPalainen, ja tänä vuonna palkinto luovutettiin perhe Wuotille, jotka olivat isossa roolissa muun muassa kesällä järjestetyissä futisviikoissa sekä muutenkin seuran toiminnassa.
Loppusyksyllä 2024 perustettiin MynPan Tukirahasto, joka tarjoaa taloudellista tukea vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille, jotta he voivat harrastaa jalkapalloa taloudellisesta lähtökohdasta huolimatta.
Toiminta voidaan aloittaa jo heti tulevalla kaudella, sillä rahastoon saatiin Jalkapallosäätiöltä avustus sekä nimetön lahjoitus. Varojen käytöstä vastaa erillinen tukirahaston johtokunta.
Vaikka seuraan ei perustettu uutta joukkuetta, ilmoittautumisia juniorijoukkueisiin tuli peräti 46.
– Tämä osoittaa, että seura tekee asioita oikein ja houkuttelee nuoria jalkapallon pariin, toteaa puheenjohtaja Mikko Vilola.
Erityinen ylpeydenaihe seuralle oli, kun MynPassa jalkapallouransa aloittanut Enna Jalkanen (2010) valittiin maajoukkueen Pikkuhelmarien U15-maajoukkueeseen. Nykyisin hän pelaa TPS:n paidassa puolustajana.
TPS:n haastattelussa Enna mainitsi, että nuorten maajoukkuepelien tempo ja vaatimustaso ovat selvästi kovempia kuin tavallisissa peleissä, mutta kansainvälisten otteluiden opit ovat yksinkertaisia: pitää tehdä pienetkin asiat hyvin, kuten ensimmäiset kosketukset, ja juosta enemmän.
MynPan johtokunta: Markus Wuoti (takana vas.), Kalle Aerikkala, Mikko Vilola, Sanna Laakso, Katja Muurinen sekä Toni Lampinen (edessä vas.) ja Jussi Hyvönen.
MynPa on ollut tiiviissä yhteistyössä Palloliiton kanssa, joka on sparrannut ja auttanut seuraa kehittymään. Tavoitteena on saavuttaa laatujärjestelmän taso 1 tai 2 vuoden 2026 alusta. Työ on jo hyvässä vauhdissa, ja tammikuussa pidettävä ensimmäinen palaveri on tärkeä askel kohti tavoitetta.
Keväällä seura perustaa poika- ja tyttöjoukkueet 2018/2019 syntyneille, kun KHT saadaan käyttökuntoon talven jäljiltä.
Neljä joukkuetta pelaa vuonna 2025 yksittäisiä pelejä, mikä on ennätys muutamaan vuoteen. Tämä aiheuttaa haasteita KHT:n riittävyydelle, joten käyttöön otetaan tarpeen mukaan urheilukeskusta.
Seura teki myös merkittävän yhteistyösopimuksen RaiFun kanssa, jossa sovittiin edistyneempien pelaajien kokeilumahdollisuudesta oman ikäluokan korkeammalla tasolla pelaavan joukkueen kanssa RaiFussa seurajohtoisesti. Muutama pelaaja on tähän jo ilmoittanut kiinnostuksensa.
Joukkueita löytyy ensi vuonna 2019–2011 syntyneille junioreille, joista erikseen tytöille omat joukkueet 2019–2016 syntyneille. Aikuisjoukkueita ja harrastustoimintaa on miesten harrastefutis sekä futsaljoukkueissa.
Lisäksi seura järjestää kerhotoimintaa 4–6 -luokkalaisille tytöille sekä jalkapallon ensikosketuksen perheille Perhefutiksessa.
Useassa joukkueessa pelaa myös ulkomaalaistaustaisia pelaajia muun muassa Ukrainasta, ja jalkapallo onkin erittäin hyvä laji nuorten helpompaan kotouttamiseen.
– Seuran tulevaisuus näyttää valoisalta. Mynämäen Pallo -53 jatkaa vahvasti eteenpäin tuoden iloa ja liikuntaa paikalliseen yhteisöönsä. Seuran toiminta ja saavutukset ovat esimerkkejä siitä, miten sitoutuminen ja yhteisön tuki voivat luoda menestystä ja hyvinvointia, toteaa Mikko Vilola.
Seura on aina valmis ottamaan vastaan ehdotuksia ja ideoita jäseniltään, sillä yhdessä tekeminen on kaiken toiminnan ydin. Esimerkiksi muutama vuosi sitten puurojuhlassa saatu vanhempien idea putkan käyttämisestä varastona on osoittautunut menestykseksi.
Puurojuhlan päätteeksi jaettiin jokaiselle seuran pelaajalle uudet juomapullot sekä esitettiin valkokankaalla MynPan uusi esittelyvideo. 2011 -joukkueen vastuuvalmentajan Timo Savirannan toteuttama video tullaan julkaisemaan myös nettisivuilla ja Youtubessa kevään aikana.
Joukkueenjohtaja Katja Borgman jakamassa juomapulloja pelaajille.
Tilan ja toimivan tapahtuman vuoksi tilaisuus oli jaettu kahteen kattaukseen, joissa oli paikalla yhteensä lähes 150 henkeä.