JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.10.2024 15.29

Puukauppa on käynyt tasaisesti Lounais-Suomessa

Puu­kaup­pa on käy­nyt val­ta­kun­nal­li­ses­ti vilk­kaa­na. Ve­nä­jän puun­tuon­nin lop­pu­mi­nen, met­sä­te­ol­li­suu­den in­ves­toin­nit ja puun hin­nan nou­su ovat omal­ta osal­taan vai­kut­ta­neet puu­kaup­pa­mää­riin.

– Lou­nais-Suo­mes­sa puul­le on ol­lut koko ajan hyvä ky­syn­tä, mut­ta os­ta­jien tar­peet ovat vaih­del­leet pal­jon­kin ajan­koh­das­ta ja os­ta­jas­ta riip­pu­en. Hin­nat ovat sii­tä huo­li­mat­ta py­sy­neet var­sin va­kai­na. Ener­gi­a­puu näyt­te­lee suur­ta roo­lia puu­kau­pas­sa mut­ta muut uu­siu­tu­vat ener­gi­a­muo­dot ovat vä­hi­tel­len kor­vaa­mas­sa osaa met­sä­e­ner­gi­an käy­tös­tä, Mhy Lou­na­met­sän joh­ta­ja Han­nu Jus­ten kom­men­toi MTK:n tie­dot­tees­sa.

Met­sä­te­ol­li­suus ry:n viik­ko­ti­las­tois­sa Lou­nais-Suo­mes­sa sel­ke­ä­nä ero­na vii­me vuo­siin erot­tuu eten­kin puun hin­ta. Asia on pan­tu mer­kil­le myös Sa­ta­kun­nan puo­lel­la.

– Puun ky­syn­tä on vah­vaa, ja hin­ta­ta­so py­sy­nyt syk­syn tul­len va­kiin­tu­nee­na. Ky­syn­tä nä­kyy yh­dis­tyk­sem­me alu­eel­la uu­sien os­ta­jien mark­ki­noil­le tu­lo­na, ja myös met­sä­no­mis­ta­jien li­sään­ty­nee­nä kiin­nos­tuk­se­na puu­kaup­paan. Os­ta­jien ti­lan­teet muut­tu­vat no­pe­as­ti, ja puu­ta han­kin­taan ylei­ses­ti ot­ta­en ly­hy­em­mäl­le ai­ka­vä­lil­le kuin ai­em­min. Heti kor­juu­kel­poi­set koh­teet ovat täl­lä het­kel­lä ky­sy­tyim­piä, ja os­ta­jien kat­seet ovat myös tal­vi­lei­mi­kois­sa, Mhy Kar­hun joh­ta­ja Jus­si Uu­si­ta­lo ker­too.

Puu­kau­pan kil­pai­lut­ta­mi­nen ja tar­jouk­sien ver­tai­lu on asi­an­tun­ti­jan mie­les­tä avain on­nis­tu­nee­seen puu­kaup­paan.

– Tar­jouk­sien kaut­ta löy­de­tään omal­le met­säl­le so­pi­vim­mat vaih­to­eh­dot. Tar­jouk­sien vä­lil­lä voi ol­la mer­kit­tä­vi­ä­kin ero­ja, Uu­si­ta­lo muis­tut­taa.

Näköislehdet

Kysely