JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Lounais-Suomen poliisi on lähettänyt talousrikostutkintaan liittyvää sähköpostia useille sadoille henkilöille.

Lounais-Suomen poliisi on lähettänyt talousrikostutkintaan liittyvää sähköpostia useille sadoille henkilöille.

Arkisto / Sari Honkasalo

Uutiset
15.10.2024 15.30

Poliisin lähettämään sähköpostiin tulee vastata

Kes­ke­ne­räi­seen ta­lous­ri­kos­tut­kin­taan liit­ty­en Lou­nais-Suo­men po­lii­si on lä­het­tä­nyt sa­doil­le asi­a­no­mis­ta­jil­le säh­kö­pos­tia, jos­sa pyy­de­tään vas­taa­maan po­lii­sil­le.

Lou­nais-Suo­men po­lii­si­lai­tok­sen ta­lous­ri­kos­tut­kin­nan yk­sik­kö tut­kii ra­hoi­tu­syh­tiö Blue Fi­nan­ce Suo­mi Oy:öön liit­ty­vää tör­ke­ää ri­ko­se­päi­lyä.

Esi­tut­kin­ta liit­tyy G-sar­jan osak­kei­siin 1.1.2021 al­ka­en. Asi­as­ta teh­tiin po­lii­sil­le usei­ta tut­kin­ta­pyyn­tö­jä. Nii­den pe­rus­teel­la Blue Fi­nan­ce Suo­mi Oy on lo­pet­ta­nut osin­ko­saa­ta­vien suo­rit­ta­mi­sen ja etuo­i­keu­so­sak­kei­den ta­kai­sin­lu­nas­ta­mi­sen.

Po­lii­sil­la on hal­lus­saan lis­ta, jon­ka pe­rus­teel­la se on ar­vi­oi­nut asi­a­no­mis­ta­ja­pii­rin. Asi­a­no­mis­ta­jia eli ri­kok­sen uh­re­ja on usei­ta sa­to­ja eri puo­lel­la Suo­mea. Ri­kok­sen sel­vit­tä­mi­sek­si po­lii­si on lä­hes­ty­nyt kaik­kia asi­a­no­mis­ta­jia säh­kö­pos­til­la syys­kuun lo­pus­sa.

Säh­kö­pos­tit on lä­he­tet­ty po­lii­si.fi-päät­ty­väs­tä osoit­tees­ta ai­heel­la Vaa­ti­muk­set ja tie­dot asi­a­no­mis­ta­jan ase­mas­sa epäil­tyyn tör­ke­ään pe­tok­seen (ri­ko­sil­moi­tus­nu­me­ro).

– Säh­kö­pos­ti­vies­tis­sä pyy­de­tään il­moit­ta­maan po­lii­sil­le asi­aa kos­ke­vat tie­dot sekä ran­gais­tus- ja kor­vaus­vaa­ti­muk­set asi­as­sa. Mi­kä­li olet saa­nut Lou­nais-Suo­men po­lii­sil­ta säh­kö­pos­tia, pyy­däm­me vas­taa­maan sii­hen mah­dol­li­sim­man pian ja mah­dol­li­sim­man tar­kas­ti, sa­noo tut­kin­nan­joh­ta­ja, ri­kos­ko­mi­sa­rio Riik­ka Laak­so­nen.

Laak­so­nen oh­jeis­taa tar­kis­ta­maan tar­vit­ta­es­sa myös ros­ka­pos­tin, jos ar­ve­lee kuu­lu­van­sa vies­tin vas­taa­not­ta­jiin.

Vies­tin oi­keel­li­suu­den voi vah­vis­taa po­lii­sil­ta. Laak­so­sen mu­kaan vas­taus­ten mää­rä on tois­tai­sek­si ol­lut mel­ko vä­häi­nen, mikä ker­to­nee vas­taa­not­ta­jien va­ro­vai­suu­des­ta.

– Jos epä­röi saa­man­sa vies­tin oi­keel­li­suut­ta, voi soit­taa esi­mer­kik­si po­lii­si­lai­tok­sen vaih­tee­seen ja pyy­tää siel­tä oh­jaus­ta ta­lous­ri­kos­tut­kin­taan, mis­sä asia voi­daan vie­lä erik­seen vah­vis­taa, Laak­so­nen neu­voo.

Hän muis­tut­taa, et­tä po­lii­si ei kos­kaan, ei­kä täs­sä­kään ta­pauk­ses­sa, kysy pank­ki­tun­nuk­sia.

– On hyvä, et­tä kan­sa­lai­set ovat tark­ko­ja, ja eri­lai­sia hui­jaus­vies­ti­jä on syy­tä edel­leen va­roa, Laak­so­nen pai­not­taa.

Po­lii­si tut­kii asi­aa tör­ke­ä­nä pe­tok­se­na. Esi­tut­kin­taa vaa­ran­ta­mat­ta po­lii­si ei voi täs­sä vai­hees­sa ker­toa ta­pauk­ses­ta yk­si­tyis­koh­tai­sem­pia tie­to­ja.

Näköislehdet

Kysely