JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Mynämäki
2.4.2023 15.19

Mynämäen Salamapojilla onnistuneet First Lego League -kisat

Van­taan Met­ro­po­lia-am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lul­la jär­jes­tet­tiin First Lego Le­a­gu­en SM-ki­sat per­jan­tai­na 31.3. Ki­saa­maan ke­rään­tyi­vät alu­e­kar­sin­nois­ta jat­koon pääs­seet 20 jouk­ku­et­ta ym­pä­ri Suo­men.

FLL-ki­sois­sa jouk­ku­ei­den ta­voit­tee­na on oh­jel­moi­da ra­ken­ta­man­sa Lego-ro­bot­ti suo­rit­ta­maan teh­tä­viä ja ke­rää­mään pis­tei­tä. Toi­min­taa oh­jaa­vat haus­kan­pi­to ja tois­ten ar­vos­ta­mi­nen, ja jouk­kue ke­rää pis­tei­tä myös näis­tä ydi­nar­vois­ta.

FLL-ki­san tee­ma ja pe­li­pöy­dän teh­tä­vät vaih­tu­vat vuo­sit­tain. Tä­män vuo­den tee­ma Su­per­po­we­red kä­sit­te­li ajan­koh­tai­ses­ti ener­gi­an tuot­ta­mis­ta ja siir­tä­mis­tä.

My­nä­mä­ke­läi­nen jouk­kue Sa­la­ma­po­jat Lau­rin kou­lul­ta pää­si yh­te­nä jouk­ku­ee­na jat­koon SM-ki­soi­hin. Jouk­kue on kou­lun oh­jel­moin­ti­ker­hos­sa lu­ku­vuo­den ai­ka­na ra­ken­ta­nut ro­bo­tin ja oh­jel­moi­nut sen suo­rit­ta­maan ki­sa­pöy­dän teh­tä­viä.

Ki­soi­hin liit­tyy myös tie­dep­ro­jek­tin te­ke­mi­nen ja Sa­la­ma­po­jat läh­ti­vät ni­men­sä mu­kai­ses­ti sel­vit­tä­mään, mi­ten sa­la­mien säh­kö­e­ner­gi­aa saa­tai­siin val­jas­tet­tua ih­mis­ten käyt­töön.

Ki­so­jen yk­si odo­te­tuim­mis­ta päi­vän ta­pah­tu­mis­ta ovat ro­bot­ti­pe­lit, jois­sa jouk­ku­een ro­bo­til­la on 2,5 mi­nuut­tia ai­kaa suo­rit­taa mah­dol­li­sim­man mon­ta ki­sa­pöy­dän teh­tä­vää ja ke­rä­tä nii­den kaut­ta mah­dol­li­sim­man hyvä pis­te­saa­lis.

Sa­la­ma­poi­kien pa­ras suo­ri­tus toi näis­sä ki­sois­sa 290 pis­tet­tä ja se riit­ti ro­bot­ti­ki­san voit­toon.

– Me­ni­pä se nap­piin! kom­men­toi Mir­ko Hau­ta­mä­ki voit­ta­van suo­ri­tuk­sen jäl­keen.

Näköislehdet

Kysely