JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
15.10.2024 13.05

Kaupunkivesien hallintaan ja vesistöjen parantamiseen avustuksia

Kau­pun­ki­ve­sien hal­lin­taan ja hait­ta-ai­nei­den pää­syä jäte- ja hu­le­ve­siin ja niis­tä edel­leen ve­sis­töi­hin vä­hen­tä­viin hank­kei­siin on myön­net­ty avus­tus­ta. Ete­lä-Sa­von Ely-kes­kus myön­si avus­tus­ta kah­dek­sal­le hank­keel­le yh­teen­sä noin 450 000 eu­roa ym­pä­ris­tö­mi­nis­te­ri­ön Ah­ti-oh­jel­mas­ta.

Tu­run am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu sai työ­maa­ve­sien hal­lin­nan pa­ran­ta­mi­seen 39 460,80 eu­roa.

Val­ta­kun­nal­li­sen työ­maa­ve­si­kou­lu­tus­hank­keen ta­voi­te on li­sä­tä työ­maa­ve­sien hal­lin­nan tie­toi­suut­ta ja osaa­mis­ta luo­mal­la verk­ko­poh­jai­nen pä­te­vyys­kou­lu­tus ran­ken­nus­liik­keil­le ja ura­koit­si­joil­le, sekä li­sää­mään ti­laa­jien ja ra­ken­nut­ta­jien tie­toi­suut­ta työ­maa­ve­sien hal­lin­nan tar­pees­ta.

Va­lo­ni­an han­ke pien­ten taa­ja­mien ve­sis­tö­läh­töi­set hu­le­ve­si­rat­kai­sut Var­si­nais-Suo­mes­sa sai 71 300 eu­roa. Sii­nä ta­voit­tee­na on li­sä­tä Var­si­nais-Suo­men kun­tien yh­teis­työ­tä hu­le­ve­sien hal­lin­nas­sa ja si­ten ve­sien­suo­je­lus­sa, eri­tyi­ses­ti Saa­ris­to­me­ren va­lu­ma-alu­eel­la, muun mu­as­sa tar­jo­a­mal­la kou­lu­tuk­sia ja yh­tei­siä ta­paa­mi­sia kun­nis­sa hu­le­ve­si­a­si­oi­ta kä­sit­te­le­vil­le sekä niis­tä päät­tä­vil­le.

Han­ke tu­kee kun­tia, jot­ta näi­tä me­ne­tel­miä otet­tai­siin laa­jem­min käyt­töön. Vies­tin­nän avul­la li­sä­tään tie­toa luon­to­poh­jai­sis­ta hu­le­ve­si­rat­kai­suis­ta ja kan­nus­te­taan nii­den käyt­töön kun­tien ja kun­ta­lais­ten­kin kes­kuu­des­sa. Ta­voit­tee­na on vä­hen­tää hu­le­ve­sien ai­heut­ta­mia hait­ta­vai­ku­tuk­sia pien­ve­sis­sä ja ve­sis­töis­sä sekä tu­kea kun­tia il­mas­to­ris­kien hal­lin­nas­sa.

Hank­keen koor­di­naat­to­ri­na toi­mii Var­si­nais-Suo­men kun­tien ym­pä­ris­tö- ja il­mas­to­työn asi­an­tun­ti­ja­or­ga­ni­saa­tio Va­lo­nia.

Ke­ven­nä kuor­maa – vai­kut­ta­val­la vies­tin­näl­lä koh­ti ke­mi­kaa­li­va­pai­ta kau­pun­ki­ve­siä on Suo­men ve­sis­tö­sää­ti­ön ja Mi­nun Me­re­ni ry:n yh­teis­han­ke, jo­hon myön­net­tiin 71 063 eu­roa.

Hank­keen to­teu­tus­kun­nik­si suun­ni­tel­laan pää­kau­pun­ki­seu­tua tai 2–4 me­ren­ran­ta­kau­pun­kia, esi­mer­kik­si Naan­ta­lia.

Hank­kees­sa suun­ni­tel­laan, ra­ken­ne­taan ja vie­dään käy­tän­töön vai­kut­ta­vaa vies­tin­tää kau­pun­ki­ve­sien hait­ta-ai­ne­kuor­man pie­nen­tä­mi­sek­si. Vies­tin­tä­ma­te­ri­aa­li koh­den­ne­taan en­nen kaik­kea taa­ja­mien ko­ti­ta­louk­sil­le.

Näköislehdet

Kysely