Maskun hyvinvointipalvelut järjestävät yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Maskun teatterin ja Lemun koulun kanssa lasten kulttuuriviikot 23.4.–8.5.
Lauantaina 23.4. kello 14–16 ohjelmassa on koko perheen Muksis-tapahtumapäivä Seikelän koululla. Tarjolla on muun muassa sumopukuja, pomppulinnaa, pelejä, temppurataa, poniratsastusta, skeittausta ja kasvomaalausta.
Keskiviikkona 27.4. lähdetään Lemun lähikirjaston parkkipaikalta kello 17.30 kimppakyydeillä kohti Seijaista, josta alkaa 3,6 kilometrin pituinen luontoretki Kuuvanvuorelle.
Lemuparkissa vietetään nuorten vappuriehaa torstaina 28.4. kello 17–19. Tarjolla on simaa, munkkeja ja ilmapalloja.
MLL:n Lemun osasto järjestää äitienpäiväaskartelun Oskarin Helmessä maanantaina 2.5. kello 17.30. Samana päivänä Maskun pääkirjastossa voi istuttaa orvokin äidille ja Askaisten kirjastossa järjestetään puutarhailta.
Tiistaina 3.5. on puutarhatilaisuus Lemun kirjaston lähipiirissä. Omaa puutarhaa voi perustaa kello 15–18 ja orvokin istuttaminen äidille onnistuu kello 17–20. Leevi Lehtisalon taikashow on kirjastossa kello 18.
Lauantaina 7.5. Maskun teatterissa on Tehdään teatteria -päivä, jonka aikana tutustutaan muun muassa puvustukseen, lavastukseen, rekvisiittaan ja maskeeraukseen. Lavalla voi kokeilla esiintymistä. Päivän aikana jokainen voi osallistua kesän näytelmän lavastuksen rakentamiseen.
Maskun kunta täyttää tänä vuonna 790 vuotta. Maskun kakkosluokkalaiset on haastettu juhlavuoden kunniaksi ideoimaan kunnalle oma maskotti Kuntalaiset saavat äänestää suosikkinsa finaaliehdokkaista Rivieran kulttuuripolulla tai Maskun kirjastoissa kulttuuriviikkojen aikana.
Lisäksi kunnan merkkipaalun kunniaksi Maskun viidesluokkalaiset on haastettu ideoimaan sarjakuvia Maskusta. Ehdotukset ovat esillä kirjastoissa ja netissä. Kuntalaiset voivat kulttuuriviikkojen aikana äänestää suosikkinsa kirjastoissa tai verkossa.
Lemun koulun nelosluokka on laatinut Lapsilta lapsille -teemalla mysteerihuoneen Mäntylän kotiseutukeskuksen isoon suuliin kulttuuriviikkojen ajaksi. Kohderyhmää ovat alakouluikäiset lapset niin, että 2–4 hengen ryhmissä on oltava mukana lukutaitoisia. Aikuiset voivat osallistua lastensa kanssa, kunhan antavat lasten ratkaisuille tilaa.