Akateeminen vartti on sellainen älyvapaa-aika, jonka lukeneet yliviisaat ovat keksineet, jotta tuntisivat itsensä vähän paremmiksi ihmisiksi sillä aikaa, kun tyhmemmät heitä odottavat. Myös maskulaiset valtuutetut joutuivat maanantaina odottamaan 15 minuuttia varsinaisen kokouksen alkua.
Toki edesmenneen Jouni Kalleisen (kesk.) muistoa pitikin kunnioittaa hetken hiljaisuudella. Myös Mika Raukusta (kesk.) oli huomioitava, koska hänestä on tullut valtuuston puheenjohtajan Maija Salon (sd.) luonnehdinnan mukaan aikuinen mies. Tosin vaikea on uskoa, että Raukunen olisi jo 56-vuotias. Tuo on nimittäin lemulaisittain tosimiehen alaikärajavaatimus.
Sitten vielä Anu Oikarinen (kok.) ja Jussi Sandberg (kok.) saivat tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit. Ennen kuin maskulaiset ryhtyvät vallankumoukseen, niin on syytä korostaa, että Sauli Niinistö on myöntänyt mitaleita muillekin kuin ex-puoluetovereilleen.
Poliittinen loikka on kuulemma joskus ollut luottamushenkilöitsemurha. Se ei ole sellainen enää. Tästä innostuneina jotkut poliitikot ovat ryhtyneet harrastamaan vauhdittoman pituushypyn lisäksi jopa kolmiloikkaa. Simo Lipsasen maskulaiseksi manttelinperijäksi ei kuitenkaan kelpaa Rami Koivisto, joka on nyt ottanut vasta kaksi pomppua: ensin demareista omaan ryhmään ja sieltä seuraava leiskautus kokoomukseen.
Toisella kotimaisella puhekielellä voi kolmiloikkatermein todeta, että Koivistolla on takanaan vasta hop ja step, mutta jump puuttuu. Vasta sen jälkeen pääsee nextille levelille.
Olavi Hillgren ei puolestaan piittaa niinkään loikista, vaan hän on keskitynyt puoluepoliittiseen pujotteluun. Hillgren on maskulaisen kuntapolitiikan Kalle Palander, joka kiertää sulavasti portit sekä oikealta että vasemmalta. Juuri nyt kuntavaalien alla yllä on taas vaaleanpunainen sosialidemokraattikilpa-asu, kun sinivalkoiset kokoomustrikoot on ainakin toistaiseksi asetettu henkarille huilaamaan.
Kun Maskun valtuuston jäsenistä Mika Nikula (kok.) päätti muuttaa Muumikaupunkiin ja kun Rami Koiviston siirtyminen kokoomukseen oli jo aiemmin lipsunut julkisuuteen, niin Olavi Hillgrenin paikallisparlamenttipaluun varasijalta piti tarkoittaa sitä, että Maskun puoluerankingin kärkisijoilla kokoomus olisi repinyt eroa demareihin valtuustopaikkamäärässä numeroin 11–8. Nyt Hillgrenin ratkaisun jälkeen tilanne on edelleen äänestäjien toiveen mukaisesti 10–9.
Maskulaiset pääsevät äänestämään huhtivaaleissa ensin ennakkoon Maskutalossa ja Tokmannissa. Anne Palola (vihr.) esitti ryhmänsä puolesta, että tulevissa vaaleissa ennakkopaikoilla olisi välimatkaa enemmän kuin kolme kilometriä lemulaisten ja askaislaisten palveluiden turvaamiseksi. Ehdotuksessa ei mainittu Pikisaaren rantasaunan ja Pakaisten ex-koulun yhdistelmää.
Jatkeeksi Päivi Nieminen (kd.) toivoi, ettei äänestyspaikkoja alvariinsa vaihdettaisi vaali vaalin perään. Vihreiden ja kristillisten ajatukset saivat jonkin sortin hiljaista siunausta.
Maskun valtuuston kokenein konkari Aki Simola (kok.) jatkoi aloitetehtailuaan: mies jätti neljännesvuosisataisen uransa aikana jo kolmannen aloitteensa. Aiemmin tulosta tuottivat esitys ex-tennispelaaja Jarkko Niemisen lahjatontista ja puoluerajat rytkyen nyt jo edesmenneen Kari J. Suomisen (vas.) kanssa järkeilty idea kuntaliitoksesta.
Nyt pitäisi saada valaistusta Lietsalantien varrelle Seikelästä Naantalin suuntaan. Poliisit ovat samaa mieltä tai ainakin yksi heistä: Jussi Sandberg.
Vesa Penttilä