JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Nousiainen
20.6.2024 9.40

Palokun­ta­nuoret suurleirille Nousiaisiin

Län­si-Suo­men Pe­las­tu­sa­lan Liit­to jär­jes­tää pa­lo­kun­ta­nuo­ri­so­lei­rin Nou­si­ai­sis­sa 30.6–5.7.2024 alu­een­sa va­paa­pa­lo­kun­nil­le. Ky­sees­sä on Suo­men suu­rin alu­eel­li­nen pa­lo­kun­ta­nuo­ri­so­lei­ri.

Tu­li­num­mi-24 -lei­rin ra­ken­ta­mi­nen aloi­te­taan per­jan­tai­na 28.6. ja pur­ku ta­pah­tuu per­jan­tai­na 5.7. li­pun­las­kun jäl­keen. Lei­rin jär­jes­tää Län­si-Suo­men Pe­las­tu­sa­lan Liit­to yh­teis­työs­sä va­paa­eh­toi­sis­ta pa­lo­kun­ta­lai­sis­ta koos­tu­van lei­ri­työ­ryh­män, Nou­si­ais­ten VPK:n, yh­teis­työ­kump­pa­nei­den ja mui­den pa­lo­kun­tien va­paa­eh­tois­ten kans­sa.

Ta­pah­tu­ma ko­ko­aa yh­teen noin 1000 pa­lo­kun­ta­lais­ta Var­si­nais-Suo­men ja Sa­ta­kun­nan alu­eel­ta tar­jo­ten heil­le mah­dol­li­suu­den op­pia uu­sia tai­to­ja, suo­rit­taa kurs­se­ja sekä ta­va­ta van­ho­ja sekä uu­sia ys­tä­viä.

Lei­ri on kou­lu­tus­lei­ri, jos­sa 7–17-vuo­ti­aat nuo­ret suo­rit­ta­vat eri­lai­sia kurs­se­ja ikä­luok­kan­sa tai ai­kai­sem­man kurs­si­taus­tan­sa mu­kai­ses­ti. Kurs­se­ja on yh­teen­sä 15 läh­tien al­ku­kurs­sis­ta ede­ten ta­so­kurs­sien kaut­ta jat­ko­kurs­seil­le. Lei­ril­lä jär­jes­te­tään myös kil­pai­lu­ja, va­paa-ajan ak­ti­vi­teet­te­ja ja pal­jon muu­ta toi­min­taa. Lei­ri on yh­tei­söl­li­nen ja vii­kon ai­ka­na lei­ri­läi­set tu­tus­tu­vat niin kurs­seil­la kuin va­paa-ajal­la mui­hin pa­lo­kun­ta­lai­siin.

– Lei­ri tar­jo­aa nuo­ril­le pa­lo­kun­ta­lai­sil­le ai­nut­laa­tui­sen ti­lai­suu­den ke­hit­tää tai­to­jaan tur­val­li­ses­sa ja kan­nus­ta­vas­sa ym­pä­ris­tös­sä. Lei­ri ei ole vain kou­lu­tus­ta, vaan myös mah­dol­li­suus ko­kea yh­tei­söl­li­syyt­tä ja ys­tä­vyyt­tä mui­den pa­lo­kun­ta­nuor­ten kans­sa. Hy­vin moni pa­lo­kun­ta­nuo­re­na aloit­ta­nut on­kin jat­ka­nut pa­lo­kun­ta­toi­min­taa myös ai­kui­sel­la iäl­lä, ker­too lei­rin joh­ta­ja Mik­ko Rau­ha­nen.

Vii­kon mit­tai­nen lei­ri muis­tut­taa pien­tä ky­lää, jos­sa on kaik­kea en­si­a­vus­ta, lei­ri­ra­di­os­ta ja kän­ny­köi­den la­taus­mah­dol­li­suu­des­ta omaan lei­ri­pa­lo­kun­taan ja muo­ni­tuk­seen..

Lii­ton alu­eel­la on jär­jes­tet­ty pa­lo­kun­ta­nuo­ri­so­lei­re­jä jo vuo­des­ta 1946, kun Lit­toi­sis­sa jär­jes­te­tyn ko­kei­lu­lei­rin jäl­keen 1947 lei­reil­tiin Sä­ky­län Ee­no­kil­la 95 hen­gen voi­min. Täl­löin aloi­tet­tiin lä­hes kat­ke­a­ma­ton pe­rin­ne, jota on tä­hän men­nes­sä häi­rin­nyt ai­no­as­taan men­nei­den vuo­sien pan­de­mia.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely