Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunta kokoontui 27.9. kokoukseen, jonka pääasiana olivat lukuvuoden 2021–2022 toimintakertomuksen ja talousarvioehdotuksen vuodelle 2023 hyväksymiset.
Lisäksi johtokunnalle annettiin tiedoksi tammi–kesäkuun välinen osavuosikatsaus ja elokuun lopussa saatu tieto myönteistä rahoituspäätöksestä Opetushallitukselta Erilaiset oppijat -hankkeelle, joka on reilut 22 000 euroa.
Musiikkiopiston talousarvion laadintaan on vaikuttanut voimakas kustannuslaskennallisten menojen kasvu. Ne jaetaan täysimääräisinä kuntasopimuksen mukaisesti osakaskuntien kesken opetustuntimäärän osoittamassa suhteessa. Tästä syystä taloutta on tarkasteltu keväästä 2022 lähtien poikkeuksellisen tiiviisti ja toimintaa on sopeutettu kaikin käytössä olevin keinoin.
Vakka-Suomen musiikkiopiston johtokunnalle esitetyssä talousarvioehdotuksessa ensi vuodelle annettavan opetuksen kokonaistuntimäärä on 425 opetusviikkotuntia, yhteensä koko lukuvuosi 14 875 tuntia, kun kuluvana vuonna suunnitelmassa on 443 opetusviikkotuntia, joista kertyy yhteensä 15 855 tuntia.
Vakka-Suomen musiikkiopiston talousarvioehdotuksessa toimintamenoja esitetään yhteensä 1 261 463 euroa, josta avoimen osaston toimintamenoja on 8932 euroa. Toimintamenoihin on laskettu mukaan myös arvio kustannuslaskennallisista menoista. Toimintatuloja esitetään yhteensä 464 400 euroa, josta avoimen osaston toimintatuloja on yhteensä 7800 euroa.
Musiikkiopiston ensi vuoden talousarvion lähtökohtana on Laitilan kaupungin strategia sekä valtuuston asettamat strategiset päämäärät. Talousarvio on laadittu siten, että Vakka-Suomen musiikkiopiston oppilaiden tarvitsemat opetuspalvelut voidaan järjestää. Tavoitteena on vakaan talouden turvaaminen.
Vakka-Suomen musiikkiopiston osakaskunnat ovat Kustavi, Laitila, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki ja Vehmaa.