Maksuttomia kerhoja ja perhefutista
Jalkapallo
Viime vuonna 70 vuotta täyttänyt Mynämäen Pallo -53 on päättänyt terävöittää suunnitelmia ja panostaa vahvasti kaikkien ikäryhmien liikuttamiseen uudella strategialla.
Strategian perusteena on kasvattaa seurassa tapahtuvaa liikuntamäärää 30 000 tuntiin vuodessa
Seuran puheenjohtaja Mikko Vilola näkee tavoitteen olevan haastava mutta saavutettavissa, kun keskitytään olemassa olevien ryhmien hyvinvointiin ja luodaan uusia harrastusmahdollisuuksia.
– Paikallisten sponsorien tuki on erittäin tärkeää joukkueiden kannalta koska se mahdollistaa osaltaan pienemmät maksut pelaajille, ja me olemmekin hyvin kiitollisia kaikille meidän tukijoille, Vilola toteaa.
Joukkueita on junioreissa 2011–2017 syntyneille. Niissä pelaa yli 200 aktiivista harrastajaa.
– Tähän joukkoon mahtuu myös useita pelaajia lähikunnista, jotka ovat liittyneet joukkoon, ja lisää pelaajia mahtuu aina mukaan toimintaan.
Erityisen iloisia seurassa ollaan siitä, että 2016–2017 syntyneistä on useamman vuoden tauon jälkeen pystytty muodostamaan oma tyttöjoukkue.
Yhtenä syynä kasvulle ja seuran vetovoimalle Vilola mainitsee järjestelmällisen työn valmentajien koulutuksessa. Sillä pidetään huoli siitä, että tapahtumat ovat aina laadukkaita ja hauskoja kaikille osallistujille.
Uusia mahdollisuuksia seura luo syksyllä 2023 saaduin lahjoitusvaroin. Niillä pystytään tänä vuonna pyörittämään maksuttomina perhefutista ja ala-asteikäisten tyttöjen jalkapallokerhoa. Lisäksi on tarkoitus laajentaa maksuttomia kerhoja myös ala-asteikäisille pojille ja yläasteikäisille.
– Maksuttomilla kerhoilla halutaan tarjota hyvin matalan kynnyksen toimintaa, johon on entistä helpompi tulla mukaan. Uusille kerhoille haetaan myös tällä hetkellä myös vetäjiä, jotta ne saadaan toteutumaan.
Aikuisten jalkapallossakin on kasvamisen varaa: tarkoituksena on tarjota aikuisille mahdollisuus harrastaa edustusjoukkueessa tai höntsäryhmissä.
– Seuran toiminnan keskiössä ovat vapaaehtoiset, joiden avulla MynPa pystyy olemaan Varsinais-Suomen tehokkain seura. Tätä meillä seurataan sen kautta kuinka paljon seuran budjettia vaaditaan yhden liikuntatunnin toteuttamiseen, sanoo Mikko Vilola.