Armonlaakson aarrearkut on valmistanut Naantalissa toimiva Varhan rempparyhmä.
Mervi Levanto
Naantalin ainutlaatuisesta paikallishistoriasta on kehitetty ajanmukainen, toiminnallinen ja lapsia innostava opetusmateriaalipaketti.
Naantalin museon, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen yhteisessä projektissa on valmistettu opetusmateriaalipaketti opettajille kotiseututiedon käsittelemiseksi esi- ja alkuopetuksessa. Jokaiseen esi- ja alkuopetuksen sekä perusopetuksen pienryhmien yksikköön toimitetaan oma Armonlaakson aarrearkku, jossa opetusmateriaalia säilytetään.
Arkku kätkee sisälleen aimo annoksen tietoa, tehtäviä ja toimintaa. Vuosisatataulujen tieto, kuvat ja tehtävät sekä arkussa olevat esineet johdattavat lapset konkreettisesti kokemaan ja ihmettelemään mennyttä aikaa.
Arkun sisältöä voi toteuttaa niin omassa luokassa kuin vierailemalla Naantalin museossa, Vanhankaupungin kaduilla ja kujilla tai tutustumalla vaikkapa omaan asuinalueeseen ”historialasit” silmillä.
Armonlaakson aarrearkku on osa opetussuunnitelmiin sisältyvää Kulttuuriväylää, Naantalin omaa kulttuurikasvatussuunnitelmaa. Arkkujen sisältöön on saatu lahjoituksia mm. Aurinkoisilta Sukkamatameilta, Muumimaailmalta ja Naantalin museolta.