JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
25.3.2021 9.40

Yrittäjät vastustavat liikku­mis­ra­joi­tuksia

Tur­kua kos­ke­vat esi­te­tyt liik­ku­mis­ra­joi­tuk­set is­ki­si­vät ra­jus­ti pk-yri­tyk­siin. Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien mie­les­tä ra­joi­tuk­set ra­joit­tai­si­vat koh­tuut­to­mas­ti yri­tys­ten toi­min­taa.

– Toi­vom­me, et­tä la­kie­si­tys ei mene edus­kun­nas­sa läpi. Se ra­joit­taa yri­tys­ten oi­keut­ta har­joit­taa elin­kei­no­toi­min­taa suh­teet­to­man ko­val­la kä­del­lä ja on mo­nen kan­sa­lai­sen ja yrit­tä­jän oi­keus­ta­jun vas­tai­nen, Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien toi­mi­tus­joh­ta­ja Han­na Mun­ter sa­noo.

Lain hy­väk­sy­mi­sen jäl­keen hal­li­tus an­tai­si ase­tuk­sen, jol­la ra­joi­tuk­set tu­li­si­vat voi­maan. Tois­tai­sek­si on epä­sel­vää, kos­ki­si­vat­ko ra­joi­tuk­set vain Tur­kua vai myös lä­hi­kun­tia.

Hal­li­tus ar­vi­oi esi­tyk­ses­sään, et­tä esi­tet­ty­jen toi­mien myö­tä kon­kurs­si­ris­ki kas­vaa, yri­tyk­siä lo­pet­taa toi­min­tan­sa, työn­te­ki­jöi­den ir­ti­sa­no­mi­set li­sään­ty­vät ja brut­to­kan­san­tuo­te ot­taa mer­kit­tä­vän is­kun. Mer­kit­tä­vim­pien uu­sien yri­tys­vai­ku­tus­ten ar­vi­oi­daan koh­dis­tu­van eri­kois­kau­pan vä­hit­täis­kaup­paan ja mui­hin hen­ki­lö­koh­tai­siin pal­ve­lui­hin, ku­ten kau­neu­den­hoi­to- pal­ve­lui­hin ja kam­paa­moi­hin, sekä jos­sain mää­rin myös hen­ki­lö­lii­ken­tee­seen.

– Pel­kään, et­tä eri­tyi­ses­ti mo­net Tu­run kes­kus­tan pie­net pal­ve­lu- ja kau­pan alan ki­vi­jal­ka- ja eri­kois­liik­keet sekä jo ai­em­min tiu­koin toi­min ra­joi­tet­tu ra­vin­to­la-ala ei­vät sel­viä li­sä­ra­joi­tuk­sis­ta. Ih­mi­set ovat liik­ku­neet vä­häi­sis­sä mää­rin jo vuo­den. Yh­tä lail­la liik­ku­mis­ra­joi­tuk­set pa­kot­ta­vat os­tos­kes­kus­ten eri­kois­kaup­po­ja ja pie­ny­ri­tyk­siä lait­ta­maan la­pun ai­na­kin mää­rä­a­jak­si luu­kul­le, kun asi­ak­kaat kaik­ko­a­vat lo­pul­li­ses­ti, Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien pu­heen­joh­ta­ja Jyr­ki Hak­ka­rai­nen sa­noo.

Tois­tai­sek­si on epä­sel­vää, mi­ten liik­ku­mis­ra­joi­tuk­sis­ta joh­tu­vat tap­pi­ot kom­pen­soi­tai­siin yri­tyk­sil­le.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely