JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.2.2021 16.40

Yrittäjät korjaisivat vielä sote-uudistusta

Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien mu­kaan sote-uu­dis­tus­ta pi­tää vie­lä kor­ja­ta. Alan yri­tyk­set ovat huo­lis­saan toi­min­tan­sa tu­le­vai­suu­des­ta.

– Hoi­toa ja hoi­vaa ei voi tur­va­ta Var­si­nais-Suo­men asuk­kail­le, jos alu­een sote-yri­tyk­set ei­vät pää­se mu­kaan tuot­ta­maan pal­ve­lui­ta, Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jien toi­mi­tus­joh­ta­ja Han­na Mun­ter sa­noo.

– Jos hal­li­tuk­sen esi­tys me­nee sel­lai­se­naan läpi, se hei­ken­tää yk­si­tyi­sen pal­ve­lu­tuo­tan­non mah­dol­li­suuk­sia tuot­taa pal­ve­lui­ta hy­vin­voin­ti­a­lu­eil­le. Sa­mal­la se hei­ken­tää työl­li­syyt­tä ja elin­voi­maa myös Var­si­nais-Suo­mes­sa.

Suo­mes­sa so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­ta tuot­taa täl­lä het­kel­lä lä­hes 20 000 yri­tys­tä. Niis­tä val­ta­o­sa on pie­niä. Nel­jä vii­des­tä sote-yri­tyk­ses­tä työl­lis­tää al­le nel­jä hen­ki­löä. Sote-ala työl­lis­tää noin 400 000 hen­ki­löä, jois­ta rei­lu 80 000 työs­ken­te­lee yk­si­tyi­sel­lä sek­to­ril­la.

Var­si­nais-Suo­men Yrit­tä­jät oli maa­nan­tai­na mu­ka­na jär­jes­tä­mäs­sä verk­ko­ti­lai­suut­ta, jos­sa esi­tyk­sen on­gel­mia avat­tiin. Mu­ka­na oli sote-alan yrit­tä­jiä, sote-alan kun­ta­päät­tä­jiä ja vai­kut­ta­jia. Alan pk-yri­tyk­set ovat huo­lis­saan toi­min­ta­mah­dol­li­suuk­sis­taan, mi­kä­li sote-la­kie­si­tys me­nee läpi.

– Edus­kun­ta al­kaa täl­lä vii­kol­la kä­si­tel­lä hal­li­tuk­sen la­kie­si­tys­tä eli kan­sa­ne­dus­ta­jil­la on vie­lä mah­dol­li­suus teh­dä esi­tyk­seen muu­tok­sia ja var­mis­taa, et­tä uu­dis­tus pää­see ta­voit­tei­siin­sa. Pe­rus­tet­ta­vil­la hy­vin­voin­ti­a­lu­eil­la tu­lee ol­la mah­dol­li­suus va­li­ta myös pk-yri­tyk­siä pal­ve­lu­jen tuot­ta­jak­si sa­mal­ta vii­val­ta. Hal­li­tuk­sen esi­tys su­pis­taa näi­tä mah­dol­li­suuk­sia, Mun­ter to­te­aa.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely