JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
M/S Kaita liikennöi Velkuan reittiä.

M/S Kaita liikennöi Velkuan reittiä.

Arkisto / Sari Honkasalo

Uutiset
16.6.2021 10.18

Yhteysalusten matkus­ta­ja­määrien rajoitukset poistuvat maanantaina

Pa­ran­tu­neen tar­tun­ta­tau­ti­ti­lan­teen joh­dos­ta yh­tey­sa­lus­lii­ken­teen mat­kus­ta­ja­mää­rien ra­joi­tuk­set pois­tu­vat käy­tös­tä kai­kil­ta reit­ti­a­lu­eil­ta 21.6. al­ka­en. Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kus edel­lyt­tää paik­ka­ra­joi­tus­ten pu­rus­ta riip­pu­mat­ta sekä kas­vo­mas­kin käyt­töä et­tä tur­va­vä­li­suo­si­tus­ten nou­dat­ta­mis­ta yh­tey­sa­luk­sel­la mat­kus­tet­ta­es­sa.

Yh­tey­sa­lus­lii­ken­teen jat­ku­vuu­den tur­vaa­mi­sek­si on ra­joi­tuk­sien pois­tu­mi­ses­ta huo­li­mat­ta suo­si­tel­ta­vaa vält­tää ei vält­tä­mät­tö­miä mat­ko­ja yh­tey­sa­luk­sil­la.

Mat­kus­ta­ja­mää­riä aluk­sil­la ei enää tar­tun­ta­tau­ti­toi­men­pi­tee­nä ra­joi­te­ta, mut­ta sekä pal­ve­lun­tuot­ta­jia et­tä mat­kus­ta­jia edel­ly­te­tään edel­leen toi­mi­maan voi­mas­sa ole­van oh­jeis­tuk­sen mu­kai­ses­ti.

Pal­ve­lun­tuot­ta­jat on vel­voi­tet­tu huo­leh­ti­maan aluk­sil­la riit­tä­vis­tä tur­va­vä­leis­tä. Aluk­sil­la tar­jo­taan mah­dol­li­suus kä­sien de­sin­fi­oin­tiin ja mat­kus­ta­jien käyt­töön tar­koi­te­tut ti­lat ja pin­nat puh­dis­te­taan te­hos­te­tus­ti ja sään­nöl­li­ses­ti. Li­säk­si Ely-kes­kus edel­lyt­tää, et­tä kaik­ki yli 12-vuo­ti­aat yh­tey­sa­lus­lii­ken­teen mat­kus­ta­jat käyt­tä­vät kas­vo­mas­kia. Pak­ko ei kos­ke nii­tä, joil­la on ter­vey­del­li­nen es­te mas­kin käyt­tä­mi­sel­le.

Jo­kai­nen asi­a­kas on vas­tuus­sa omien kas­vo­mas­kien­sa hank­ki­mi­ses­ta. Alus­ten mie­his­tö voi oh­jeis­taa mat­kus­ta­jia, mut­ta hei­dän teh­tä­viin­sä ei kuu­lu mas­kien käy­tön val­von­ta. Aluk­siin tul­laan li­sää­mään mas­kien käyt­töön liit­ty­vää oh­jeis­tus­ta. Mas­kit­to­muus ei ole pe­rus­te es­tää mat­kus­ta­jan mat­kaa tai pois­taa mat­kus­ta­jaa aluk­sel­ta.

Mah­dol­li­set työn­te­ki­jöi­den ka­ran­tee­ni­ti­lan­teet ja sai­ras­tu­mi­set voi­vat to­teu­tu­es­saan ai­heut­taa mer­kit­tä­vi­ä­kin muu­tok­sia ja ra­joi­tuk­sia saa­ris­to­lii­ken­tee­seen. Aluk­sia ei voi­da ajaa ali­mie­hi­tet­tyi­nä ei­vät­kä työn­te­ki­jät voi tul­la töi­hin sai­ras­tu­nei­na. Am­mat­ti­tai­tois­ten ja ter­vei­den si­jais­ten saa­mi­nen voi ol­la haas­ta­vaa.

Näköislehdet

Kysely