JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Eläimiin tutustuttiin niin sanotuilla jälkimatoilla.

Eläimiin tutustuttiin niin sanotuilla jälkimatoilla.

Zahir Tanrikulu

Uutiset
Naantali
5.4.2023 14.18

Vierailulla metsästäjien kodassa Rymättylässä

Ry­mät­ty­län kou­lun 6-luok­ka pää­si vie­rai­le­maan met­säs­tä­jien ko­das­sa Paa­vais­ten­tiel­lä 8.3. Kun ko­dal­le saa­vut­tiin, odot­ta­mas­sa oli nel­jä met­säs­tä­jää: Ka­le­vi Her­van­to, Kari Oja­la, Mari-An­na Hovi ja Jyr­ki Hovi sekä met­säs­tys­koi­ra Väi­nö.

Aluk­si luok­ka pää­si kat­so­maan niin sa­not­tu­ja ”jäl­ki­mat­to­ja”. Ma­tois­sa luki tie­toa eläi­mis­tä, ku­ten mis­sä nii­tä esiin­tyy ja mikä on nii­den koko. Ma­tois­sa oli myös eri eläin­ten jäl­kiä ja sai ar­va­ta, min­kä eläi­men jäl­jet mit­kä­kin ovat. Vas­tauk­sen sai tie­tää pu­he­li­mel­la QR-koo­din avul­la.

Met­säs­tä­jät aut­toi­vat jäl­ki­mat­to­jen kans­sa. Väi­nö ei aluk­si suos­tu­nut mui­den si­li­tet­tä­väk­si kuin met­säs­tä­jien, mut­ta lo­puk­si op­pi­laat­kin pää­si­vät si­lit­tä­mään.

6-luok­ka pää­si myös si­säl­le met­säs­tä­jien ko­taan, jos­sa kuul­tiin tär­kei­tä asi­oi­ta met­säs­tä­mi­ses­tä ja pääs­tiin gril­laa­maan mak­ka­raa sekä juo­maan pil­li­me­hua. Sak­san­sei­so­ja Väi­nö oli in­nois­saan ruu­as­ta. Si­sään tul­les­saan jo­kai­nen op­pi­las sai oman pui­sen mer­kin jos­sa oli met­säs­tä­jä­lii­ton oma logo.

Jyr­ki Hovi ker­too, et­tä Suo­mes­sa on täl­lä het­kel­lä noin 300 000 met­säs­tä­jää, eli ai­ka pal­jon. Ka­le­vi Her­van­to esit­te­li muun mu­as­sa an­so­ja ja ker­toi mi­ten nii­tä tu­li­si käyt­tää.

Jyr­ki Hovi sekä Mari-An­na Hovi ker­to­vat, mi­ten hyö­dyl­li­nen koi­ra Väi­nö on met­säs­tä­mi­ses­sä. Väi­nö huo­maa eläi­met lä­hes heti. Ko­das­sa näh­tiin­kin, kun Väi­nö huo­ma­si pi­hal­la jon­kun eläi­men.

Za­hir Tan­ri­ku­lu

Ry­mät­ty­län kou­lu

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely