JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Vehmaa
24.9.2022 13.00

Vehmaan varhais­kas­vatus vietti sadon­kor­juu­juhlaa

Veh­maan päi­vä­ko­din pi­hal­la vie­tet­tiin var­hais­kas­va­tuk­sen omaa sa­don­kor­juu­juh­laa. Päi­vän­kak­ka­ran väki sai vie­raak­seen es­ka­ri­lai­set, per­he­päi­vä­hoi­ta­jat sekä Veh­maal­la vas­ta aloit­ta­neen yk­si­tyi­sen per­he­päi­vä­hoi­ta­jan sekä kak­si ta­pu­tuk­sia ra­kas­ta­vaa kar­va­kuo­noa, Jy­pyn ja Lyy­tin. Au­rin­ko­kin suo­si päi­vää ja pai­kal­la näh­tiin pel­käs­tään ilois­ta vä­keä.

Kir­kon park­ki­paik­ka täyt­tyi mah­ta­van suu­ris­ta ko­neis­ta, trak­to­reis­ta, Akin imu­pai­ne­vau­nus­ta ja val­ta­van pit­käs­tä liet­teen­kul­je­tu­sau­tos­ta. Ak­tii­vi­set MTK:lai­set esit­te­li­vät maa­ta­lous­ko­nei­ta ja lait­tei­ta. Pie­net ja­lat kii­pe­si­vät kil­van pui­mu­rin ja trak­to­rei­den kyy­tiin, nii­tä ihas­tel­tiin ja suu­ruut­ta ih­me­tel­tiin. Pyö­rät­kin mon­ta met­riä kor­ke­at.

Juh­la­päi­vään osal­lis­tui myös Juha-Ma­tin mus­ta ja isoh­ko hie­ho Sä­hi­nä. Sä­hi­nää sai si­li­tel­lä, mut­ta en­sik­si piti kii­ve­tä kul­je­tus­vau­nun reu­nal­le ja vas­ta sit­ten ylet­tyi si­lit­tä­mään, jos us­kal­si, ja mo­net us­kal­si­vat.

Van­has­sa ruo­ka­las­sa eli ko­toi­sam­min Naak­ka­las­sa sai mais­tel­la eri vil­jois­ta teh­tyä puu­roa ja työn­te­ki­jöi­den puu­tar­hois­ta ke­rät­tyä syk­syn sa­toa.

Syk­syi­siä lau­lu­ja oli har­joi­tel­tu ryh­mis­sä ja Mai­jan joh­dol­la ne ka­jau­tet­tiin yh­tei­ses­sä pii­ris­sä. Päi­vän päät­teek­si Kana Kaa­ker­ta­ja sel­vit­ti ys­tä­vien­sä Pos­sun, Lam­paan ja Kis­san kans­sa, mi­ten jy­väs­tä syn­tyy kak­ku. Poh­dit­tiin, mi­ten ka­ve­ria tu­lee ai­na aut­taa ja mi­ten ki­vaa on yh­des­sä nau­tis­kel­la, vaik­ka­pa ka­kus­ta.

Näköislehdet

Kysely