JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
30.8.2023 11.10

Varsinais-Suomi kehittää järjes­tö­toi­mintaa

Var­si­nais­suo­ma­lai­set jär­jes­töt ha­lu­a­vat ol­la yhä tii­viim­min mu­ka­na ra­ken­ta­mas­sa Var­si­nais-Suo­men elin­voi­maa yh­des­sä yri­tys­ten, op­pi­lai­tos­ten ja jul­ki­sen sek­to­rin kans­sa. Jär­jes­tö­jen mo­ni­nai­suus ja nii­den eri­lai­set toi­min­ta­ym­pä­ris­töt luo­vat mah­dol­li­suu­den maa­kun­nan asuk­kail­le tuo­da oma pa­nok­sen­sa maa­kun­nan ke­hit­tä­mis­työ­hön.

Juu­ri päi­vi­te­tyn Var­si­nais-Suo­men jär­jes­töyh­teis­työn tie­kar­tan 2023–2025 ta­voi­te on, et­tä Var­si­nais-Suo­mi on jär­jes­töyh­teis­työn mal­li­maa­kun­ta ja tar­jo­aa hy­vin­voin­nin mah­dol­li­suuk­sia kai­kil­le. Tie­kart­ta esit­te­lee tee­mo­ja ja kei­no­ja, joi­den avul­la jär­jes­tö­jen on help­po osal­lis­tua ta­voit­teen to­teu­tuk­seen.

Yh­teis­työ kes­kit­tyy syr­jäy­ty­mi­sen eh­käi­se­mi­seen ja osal­li­suu­den vah­vis­ta­mi­seen, ak­tii­vi­seen kan­sa­lai­suu­teen, kun­tien pal­ve­lu­va­li­koi­man mo­ni­puo­lis­ta­mi­seen, kult­tuu­rin saa­vu­tet­ta­vuu­teen ja ym­pä­ris­tön hy­vin­voin­ti­vai­ku­tus­ten vah­vis­ta­mi­neen. Tie­kar­tan ko­ko­aa ja sen to­teu­tu­mis­ta edis­tää Var­si­nais-Suo­men maa­kun­nan yh­teis­työ­ryh­män jär­jes­tö­ja­os­to.

– Var­si­nais-Suo­men jär­jes­töyh­teis­työn tie­kar­tas­sa jär­jes­tö­jen toi­min­taa pei­la­taan ja so­vi­te­taan maa­kun­nan yh­tei­siin ta­voit­tei­siin. Tämä yh­teys on meil­lä jopa har­vi­nai­sen vah­va, jär­jes­tö­ja­os­ton pu­heen­joh­ta­ja Tau­no Lin­ko­ran­ta sa­noo.

Yh­teis­ten ta­voit­tei­den li­säk­si jär­jes­tö­ja­os­to tar­jo­aa osa­na tie­kart­taa ky­se­ly­työ­ka­lun, jon­ka avul­la jär­jes­töt voi­vat ar­vi­oi­da ja ke­hit­tää omaa toi­min­taan­sa. Ta­voit­tee­na on, et­tä tar­kas­te­lun myö­tä jär­jes­tö­toi­min­nan vai­kut­ta­vuus ja nä­ky­vyys vah­vis­tu­vat.

It­se­ar­vi­oin­ti­työ­ka­lu on kai­kil­le tar­koi­tet­tu, mak­su­ton ja se­lain­poh­jai­nen ky­se­ly, jos­sa vas­taa­ja ar­vi­oi jär­jes­tön­sä toi­min­taa kol­men tee­man nä­kö­kul­mas­ta: jär­jes­tön laa­tu, si­tou­tu­mi­nen toi­min­taan sekä so­peu­tu­mi­nen ja re­a­goin­ti toi­min­ta­ym­pä­ris­tön muu­tok­siin.

Vas­taa­ja voi hyö­dyn­tää vas­tauk­sia jär­jes­tön si­säi­sis­sä kes­kus­te­luis­sa ja jat­kaa tee­mo­jen tut­ki­mis­ta tar­kem­man ma­te­ri­aa­lin avul­la, jon­ka jär­jes­tö­ja­os­to on koon­nut. Ky­se­ly­vas­tauk­sis­ta jär­jes­tö­ja­os­to saa ni­met­tö­mäs­ti ma­te­ri­aa­lia ja tie­toa asi­ois­ta, jois­sa jär­jes­töt tar­vit­si­si­vat tu­kea tai vaih­to­eh­toi­ses­ti niis­tä asi­ois­ta, jois­sa jär­jes­töt voi­si­vat ol­la tu­ke­mas­sa mui­ta toi­mi­joi­ta. Näin jär­jes­tö­ja­os­to voi to­teut­taa teh­tä­vään­sä Var­si­nais-Suo­men jär­jes­tö­jen yh­teis­työ­e­li­me­nä.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely