JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
4.6.2021 9.35

Varsinais-Suomen korona lievempään vaiheeseen

Ko­ro­na­ti­lan­ne on ke­hit­ty­nyt edel­leen suo­tui­sas­ti Var­si­nais-Suo­mes­sa. Tä­män päi­vän tuo­rei­den ko­ro­na­lu­ku­jen mu­kaan Var­si­nais-Suo­mes­sa pääs­tiin per­jan­tai­na pa­laa­maan ko­ro­na­e­pi­de­mi­an kes­kim­mäi­seen vai­hee­seen eli niin sa­not­tuun kiih­ty­mis­vai­hee­seen.

Ko­ro­nan il­maan­tu­vuus on ol­lut al­le 50 ta­paus­ta 100 000 ih­mis­tä koh­den kah­den vii­kon ai­ka­na. Vii­mei­sin Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen il­moit­ta­ma il­maan­tu­vuus alu­eel­la on 28,7. Tes­ta­tuis­ta hen­ki­löis­tä al­le pro­sen­til­la on to­det­tu tar­tun­ta. Tar­tun­nan läh­teen jäl­ji­tys on on­nis­tu­nut jo pit­kään yli 80 pro­sen­til­la sai­ras­tu­neis­ta.

Var­si­nais-Suo­men ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä pi­tää pe­rus­tel­tu­na siir­tyä kiih­ty­mis­vai­hee­seen, kos­ka so­si­aa­li- ja ter­veys­mi­nis­te­ri­ön aset­ta­mat kiih­ty­mis­vai­heen kri­tee­rit ovat täyt­ty­neet.

– Ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­mä ha­lu­aa ava­ta var­si­nais­suo­ma­lais­ten ar­kea ja elin­kei­no­e­lä­mää vii­py­mät­tä, kun epi­de­mi­a­ti­lan­ne sen nyt sal­lii. Py­rim­me täl­lä mah­dol­lis­ta­maan al­ku­ke­sän juh­lat, ta­pah­tu­mat ja lo­mat. On omis­sa kä­sis­säm­me, et­tä hyvä ke­hi­tys jat­kuu myös täs­sä ko­vas­ti odo­te­tus­sa vai­hees­sa, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

Ti­lai­suuk­sien hen­ki­lö­mää­rien ylä­ra­jat pois­tu­vat. Ylei­sö­ti­lai­suu­det ja ylei­set ko­kouk­set vel­voi­te­taan jär­jes­tä­mään niin, et­tä ih­mi­set voi­vat vält­tää lä­hi­kon­tak­ti toi­siin­sa.

Pää­tök­sis­tä vas­taa­vat alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tot ja kun­nat alu­eel­laan. Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tol­la on val­mius teh­dä kiih­ty­mis­vai­heen mu­kai­set pää­tök­set kos­kien muun mu­as­sa ylei­sö­ti­lai­suuk­sia ja ta­pah­tu­mia.

Ra­vin­to­la­ra­joi­tus­ten muu­tok­sis­ta pää­te­tään val­ti­o­neu­vos­ton ase­tuk­sel­la. Ra­vit­se­mis­liik­kei­den ra­joi­tuk­siin tuli ke­ven­nyk­siä 4. ke­sä­kuu­ta al­ka­en.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely