JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
14.6.2022 15.11

Uusin korona­va­ri­antti ei ole lisännyt sairaa­la­kuor­mi­tusta Tyksissä

Ko­ro­nan il­maan­tu­vuus on las­kus­sa Var­si­nais-Suo­mes­sa. Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen (THL) tuo­rein luku on 254 kah­del­ta vii­kol­ta 100 000:tta asu­kas­ta koh­den.

Tie­dos­sa ei vie­lä ole, et­tä uu­si omik­ron­va­ri­ant­ti ai­heut­tai­si va­ka­vam­paa tau­tia kuin ai­em­mat omik­ron­va­ri­an­tit.

– BA.5-va­ri­ant­ti ei vai­ku­ta ole­van yh­tä keuh­ko­ha­kui­nen vi­rus ku­ten vii­me vuo­den del­ta­va­ri­ant­ti, ja to­den­nä­köis­tä on, et­tä sen ai­heut­ta­mien in­fek­ti­oi­den tau­din­ku­va ver­tau­tuu ai­kai­sem­piin omik­ron­va­ri­ant­tei­hin, Tyk­sin in­fek­ti­o­lää­kä­ri Har­ri Mart­ti­la sa­noo.

Uu­sia ter­vey­den­huol­lon tes­til­lä var­mis­tet­tu­ja ko­ro­na­vi­rus­ta­pauk­sia to­de­taan Var­si­nais-Suo­mes­sa nyt kes­ki­mää­rin va­jaa 100 ta­paus­ta päi­väs­sä, mut­ta näyt­tei­tä ote­taan san­gen vä­hän, sa­man ver­ran kuin elo­kuus­sa 2020, eli pa­riin vuo­teen näy­te­mää­rät ei­vät ole ol­leet niin ma­ta­lat kuin nyt. Tut­ki­tuis­ta näyt­teis­tä po­si­tii­vi­sia on 30 pro­sent­tia.

Tois­tai­sek­si sai­raa­la­hoi­don kuor­mi­tus on hi­taas­ti las­ke­nut ja 14.6. aa­mul­la Tyk­sin sai­raa­lois­sa oli 15 ko­ro­na­po­ti­las­ta hoi­dos­sa. Näis­tä po­ti­las­ta suu­ri­mal­la osal­la ko­ro­na oli li­sä­löy­dös.

– Sai­raa­la­kuor­mi­tus ei ole tois­tai­sek­si läh­te­nyt kas­vuun uu­den omik­ron­va­ri­an­tin myö­tä, mikä tie­tys­ti on po­si­tii­vi­nen uu­ti­nen. Toi­vom­me, et­tä ti­lan­ne py­syi­si rau­hal­li­se­na, sil­lä Ete­lä-Af­ri­kas­sa ja Por­tu­ga­lis­sa BA.5-va­ri­an­tin ai­heut­ta­mat epi­de­mia-aal­lot ovat jää­neet edel­li­siä aal­to­ja pie­nem­mik­si, Mart­ti­la ker­too.

– Sai­raa­la pär­jää näil­lä ny­kyi­sil­lä po­ti­las­mää­ril­lä hy­vin ja näyt­tee­not­to­ka­pa­si­tee­tis­ta pi­de­tään huol­ta läpi ke­sän, Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin joh­ta­ja­y­li­lää­kä­ri Mik­ko Pie­ti­lä sa­noo.

THL suo­sit­te­lee edel­leen vah­vas­ti, et­tä jos on ko­ro­naan viit­ta­via oi­rei­ta, kaik­kia kon­tak­te­ja pi­täi­si vält­tää vä­hin­tään vii­den vuo­ro­kau­den ajan. Jos oi­reet ovat lie­viä, tes­tiin ei tar­vit­se ha­keu­tua, mut­ta ko­ti­tes­tin voi teh­dä.

Näköislehdet

Kysely