JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
21.10.2024 10.21

Uusikaupunki jakaa liukuesteitä

Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­ki edis­tää ikäih­mis­ten hy­vin­voin­tia ja var­mis­taa tur­val­li­sen liik­ku­mi­sen tal­vi­ke­leil­lä ja­ka­mal­la liu­ku­es­tei­tä ikäih­mi­sil­le. Kau­pun­ki ja­kaa kai­kil­le en­si vuon­na 70 vuot­ta täyt­tä­vil­le kun­ta­lai­sil­le mak­sut­to­mat ken­kiin kiin­ni­tet­tä­vät liu­ku­es­teet. Liu­ku­es­teet pa­ran­ta­vat ken­gän­poh­jien pi­toa ja vä­hen­tä­vät huo­mat­ta­vas­ti ris­kiä liu­kas­tua jäi­sil­lä tai lu­mi­sil­la teil­lä.

Tal­vi­sin liu­kas­tu­mi­set ovat yk­si ylei­sim­mis­tä ta­pa­tur­mis­ta, eri­tyi­ses­ti ikäih­mis­ten kes­kuu­des­sa. Liu­ku­es­tei­den tar­koi­tuk­se­na on en­nal­ta­eh­käis­tä liu­kas­tu­mi­sia sekä edis­tää it­se­näis­tä ja tur­val­lis­ta liik­ku­mis­ta myös tal­ven liuk­kail­la ke­leil­lä.

– Ha­lu­am­me eri­tyi­ses­ti kan­nus­taa ikäih­mi­siä liik­ku­maan myös tal­vel­la, sil­lä se tuo vi­reyt­tä elä­mään ja yl­lä­pi­tää sekä fyy­sis­tä et­tä hen­kis­tä hy­vin­voin­tia. En­nal­ta­eh­käi­sy on jär­ke­vää toi­min­taa, kos­ka se vä­hen­tää ta­pa­tur­mien ris­kiä ja edis­tää pit­kä­ai­kais­ta hy­vin­voin­tia te­hok­kaam­min kuin on­gel­mien kor­jaa­mi­nen jäl­ki­kä­teen, to­te­aa Uu­den­kau­pun­gin hy­vin­voin­ti­joh­ta­ja Jan Vuo­ren­laak­so.

Liu­ku­es­tei­den saa­jat ovat saa­neet ai­hees­ta hen­ki­lö­koh­tai­sen kir­jeen ko­tiin. Liu­ku­es­teet saa lu­nas­tet­tua kir­jet­tä vas­taan Sa­kun­kul­man päi­vä­kes­kuk­ses­ta sen au­kio-olo­ai­koi­na maa­nan­tais­ta 4.11. al­ka­en. Va­rat liu­ku­es­tei­den han­kin­taan tu­le­vat kau­pun­gin lah­joi­tus- ja pe­rin­tä­va­rois­ta.

Näköislehdet

Kysely