JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
8.3.2021 14.25

U-sotessa ruuhkaa rokotus­pu­he­li­messa

U-so­ten alu­eel­la ko­ro­na­ro­ko­tuk­sia an­ne­taan täl­lä het­kel­lä vie­lä yli 80-vuo­ti­ail­le sekä hei­dän kans­saan sa­mas­sa ta­lou­des­sa asu­vil­le ikäih­mi­sil­le ja omais­hoi­ta­jil­le. Li­säk­si sa­maan ai­kaa ro­ko­te­taan ris­ki­ryh­mään 1 kuu­lu­via. Ikäih­mis­ten ro­ko­tuk­sia on to­teu­tet­tu kai­kil­la U-so­ten ter­vey­sa­se­mil­la, mut­ta ris­ki­ryh­mien ro­ko­tuk­set on tois­tai­sek­si kes­ki­tet­ty vie­lä Uu­teen­kau­pun­kiin.

Vii­me vii­kol­la an­net­tiin Py­hä­ran­nas­sa, Tai­vas­sa­los­sa ja Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa yh­teen­sä noin 550 ro­ko­tet­ta.

Täl­lä vii­kol­la ro­ko­tuk­sia on Kus­ta­vis­sa, Veh­maal­la ja Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa, en­si vii­kol­la Tai­vas­sa­los­sa, Py­hä­ran­nas­sa ja Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa.

– Ro­ko­tus­pu­he­lin on pa­has­ti ruuh­kau­tu­nut. Olem­me ke­hit­tä­neet ro­ko­tu­sa­jan­va­raus­ten kä­sit­te­lyä ja jat­kos­sa toi­vot­ta­vas­ti pys­tym­me pa­rem­min pal­ve­le­maan si­tä­kin kaut­ta. Net­ti­a­jan­va­raus on toi­mi­nut hy­vin. Jon­kin ver­ran ris­ki­ryh­mien ja ikäih­mis­ten va­rauk­set ovat men­neet ris­tiin ja näi­tä on jou­dut­tu oi­kai­se­maan. Ajan­va­rauk­sia seu­ra­taan ja ro­ko­tu­soi­keut­ta seu­lo­taan jo etu­kä­teen, et­tei tar­vit­si­si kään­nyt­tää ro­kot­teel­le tu­li­jaa ta­kai­sin. Pää­sään­töi­ses­ti va­raa­jat ovat ol­leet oi­keu­tet­tu­ja ro­ko­tuk­seen, avo­ter­vey­den­huol­lon yli­hoi­ta­ja Jaa­na Ran­ta­la sa­noo.

Ro­ko­tuk­seen tu­li­joi­den toi­vo­taan nou­dat­ta­van ajan­va­rau­sai­kaa.

– Ee­tu­kä­teen ei kan­na­ta tul­la is­tus­ke­le­maan. Mas­kia tu­lee käyt­tää ja sai­raa­na ei luon­nol­li­ses­ti­kaan pidä tul­la.

Näköislehdet

Kysely