JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.12.2021 16.59

U-sotessa kolmannet rokotukset 18 täyttäneille

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alue käyn­nis­tää Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen (THL) suo­si­tuk­sen mu­kai­ses­ti kol­man­net ko­ro­na­ro­ko­tuk­set 18 vuot­ta täyt­tä­neil­le ja sitä van­hem­mil­le. Kol­man­sis­sa ro­ko­te­an­nok­sis­sa käy­tös­sä ovat Bi­on­tech-Pfi­ze­rin Co­mir­na­ty-ro­ko­te ja Mo­der­nan Spi­ke­vax-ro­ko­te.

Kol­mas ko­ro­na­ro­ko­te voi­daan an­taa, kun toi­ses­ta ro­ko­te­an­nok­ses­ta on ku­lu­nut 5–6 kuu­kaut­ta. Kol­mat­ta ro­ko­tet­ta suo­si­tel­laan nyt myös al­le 30-vuo­ti­ail­le mie­hil­le. Al­le 30-vuo­ti­ail­le mie­hil­le ja­e­taan kol­man­te­na ro­ko­te­an­nok­se­na Bi­on­tech-Pfi­ze­rin Co­mir­na­ty-ro­ko­tet­ta.

THL on jo ai­em­min suo­si­tel­lut kol­man­sia ro­ko­te­an­nok­sia ris­ki­ryh­mil­le, ku­ten 60 vuot­ta täyt­tä­neil­le, ly­hy­el­lä an­nos­vä­lil­lä en­sim­mäi­sen ja toi­sen ro­ko­te­an­nok­sen saa­neil­le, ko­ro­na­po­ti­lai­ta hoi­ta­vil­le ja muul­le kii­reel­lis­tä hoi­toa an­ta­vil­le so­si­aa­li- ja ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­töl­le, ym­pä­ri­vuo­ro­kau­ti­sel­le hen­ki­lös­töl­le, sekä va­ka­van ko­ro­na­vi­rus­tau­din ris­ki­ryh­mään kuu­lu­vil­le.

Voi­mak­kaas­ti im­muu­ni­puut­tei­sil­le kol­mat­ta an­nos­ta suo­si­tel­laan kah­den kuu­kaut­ta toi­sen an­nok­sen jäl­keen.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa kol­man­net ko­ro­na­ro­ko­tuk­set jär­jes­te­tään pel­käs­tään ajan­va­rauk­sel­la. Ajan voi va­ra­ta säh­köi­ses­ti Me­di­at­ri-ajan­va­raus­pal­ve­lus­ta tai soit­ta­mal­la ro­ko­te­lin­jaan 02 4612 517. Ai­ka suo­si­tel­laan va­raa­maan en­si­si­jai­ses­ti säh­köi­ses­tä ajan­va­raus­pal­ve­lus­ta pu­he­lin­pal­ve­lun ruuh­kau­tu­mi­sen vuok­si.

Näköislehdet

Kysely