JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
27.1.2021 15.02

U-soten alueella tartunnat lisääntyneet

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­een vii­des­sä kun­nas­sa on to­det­tu ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­ka­na eli ke­vääs­tä läh­tien U-so­ten mu­kaan yh­teen­sä 92 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa. Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa tar­tun­to­ja on to­det­tu 72, Veh­maal­la 10 ja Py­hä­ran­nas­sa vii­si.

Kus­ta­vis­sa ja Tai­vas­sa­los­sa tar­tun­to­ja joko ei ole tai nii­tä on al­le vii­si, ei­kä nii­tä sen vuok­si il­moi­te­ta.

Tar­tun­nan al­ku­pe­rä saa­daan yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la täl­lä het­kel­lä pää­o­sin jäl­ji­tet­tyä.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa on 20.–26.1. to­det­tu kaik­ki­aan kah­dek­san uut­ta tar­tun­taa. Kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den on nyt Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 122. Koko var­si­nais-Suo­mi on edel­leen ko­ro­na­pan­de­mi­an le­vi­ä­mis­vai­hees­sa.

– On erit­täin huo­les­tut­ta­vaa, et­tä mas­ke­ja ei ole kai­kin osin käy­tet­ty suo­si­tus­ten mu­kai­ses­ti. Mas­kit­to­muus on osit­tain joh­ta­nut jouk­ko­al­tis­tu­mi­siin alu­eel­la, kom­men­toi Uu­den­kau­pun­gin so­si­aa­li- ja ter­veys­joh­ta­ja Sari Ran­ta­nen.

– Ko­ro­na­vi­ruk­sel­le al­tis­tu­mi­nen al­kaa jo kak­si vuo­ro­kaut­ta en­nen var­si­nais­ten oi­rei­den al­ka­mis­ta, jo­ten mas­kien käy­tös­tä ei tule nyt mis­sään olo­suh­teis­sa lip­sua. Eri­tyi­sen tark­koi­na tu­lee ol­la työ­pai­koil­la ja nii­den tau­ko­ti­lois­sa, mi­kä­li etä­työ­suo­si­tus­ta ei voi­da to­teut­taa, Ran­ta­nen muis­tut­taa.

Ko­ro­na­vi­ruk­sen le­vi­ä­mis­ris­kin pie­nen­tä­mi­sek­si on suo­si­tel­ta­vaa, et­tä mah­dol­li­sim­man moni jäi­si ko­tiin te­ke­mään etä­töi­tä. Näin vä­hen­ne­tään fyy­si­siä lä­hi­kon­tak­te­ja työ­pai­koil­la sekä työ­mat­koi­hin liit­ty­viä tar­tun­to­ja, esi­mer­kik­si jul­ki­sis­sa lii­ken­ne­vä­li­neis­sä.

Myös Naan­ta­lis­sa on to­det­tu ku­lu­van vii­kon ai­ka­na usei­ta uu­sia tar­tun­to­ja. Vie­lä maa­nan­tai­na (25.1.) Naan­ta­lis­sa oli Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tok­sen mu­kaan yh­teen­sä 93 tar­tun­taa, mut­ta kes­ki­viik­ko­na (27.1.) tar­tun­to­jen ko­ko­nais­lu­ku­mää­rä oli jo 102.

Mas­kus­sa, My­nä­mä­es­sä ja Nou­si­ai­si­sa tar­tun­ta­lu­ku­mää­rät ovat py­sy­neet en­nal­laan. Mas­kus­sa tar­tun­to­ja on to­det­tu pan­de­mi­an ai­ka­na kaik­ki­aan 84, My­nä­mä­es­sä 34 ja Nou­si­ai­sis­sa 14.

Näköislehdet

Kysely