JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
17.2.2021 11.28

Uki lieventää maaliskuussa korona­ra­joi­tuksia - kuntosalit ja kirjastot avataan rajatusti

Uu­den­kau­pun­gin yh­teis­toi­min­ta-alu­een vii­des­sä kun­nas­sa on to­det­tu pan­de­mi­an ai­ka­na 17.2. men­nes­sä yh­teen­sä 131 ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa tar­tun­to­ja on to­det­tu 106, Veh­maal­la 10 ja Py­hä­ran­nas­sa 10. Ko­ro­na­ta­paus­ten kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den on Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 103.

Har­ras­tus­toi­min­nan ja va­paa-ajan ko­ro­na­ra­joi­tuk­sia lie­ven­ne­tään Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 4.3. al­ka­en. Alu­een tau­ti­ti­lan­ne on täl­lä het­kel­lä va­kaa ja pit­kit­ty­nei­den ra­joi­tus­ten vai­ku­tuk­set eri­tyi­ses­ti nuor­ten hy­vin­voin­tiin he­rät­tä­vät huol­ta.

Mas­ki­suo­si­tuk­set, ko­koon­tu­mis­ra­joi­tuk­set ja mak­si­maa­li­nen etä­työ­suo­si­tus py­sy­vät alu­eel­li­sen ko­ro­na­koor­di­naa­ti­o­ryh­män lin­jaa­mi­na edel­leen voi­mas­sa.

Al­le 12-vuo­ti­ai­den har­ras­tus­toi­min­ta va­pau­te­taan val­ta­kun­nal­li­sen oh­jeis­tuk­sen mu­kai­ses­ti. Al­le 12-vuo­ti­ai­den har­joi­tuk­sis­sa sal­li­taan jat­kos­sa myös lä­hi­kon­tak­tia si­säl­tä­vät har­joit­teet oman jouk­ku­een kes­ken. Pe­laa­mi­nen mui­ta jouk­ku­ei­ta vas­taan ei ole edel­leen­kään sal­lit­tua ei­kä kil­pai­lu­ja tai esiin­ty­mi­siä tule jär­jes­tää.

12–20-vuo­ti­ai­den har­ras­tus­toi­min­nas­sa tu­lee nou­dat­taa uu­sia tur­val­li­sen har­ras­ta­mi­sen kri­tee­re­jä. Eri­tyis­tä huo­mi­o­ta tu­lee kiin­nit­tää har­ras­tus­ryh­mien ko­koon­pa­non py­sy­vyy­teen ja lä­hi­kon­tak­tien vält­tä­mi­seen.

Si­sä­ti­lois­sa ta­pah­tu­vas­sa har­ras­tus­toi­min­nas­sa tu­lee nou­dat­taa kym­me­nen hen­ki­lön ra­jaus­ta. Suu­ris­sa ti­lois­sa voi kui­ten­kin har­joi­tel­la sa­ma­nai­kai­ses­ti eril­li­siä kym­me­nen hen­gen ryh­miä, kun­han ryh­mien vä­lil­le ei syn­ny kon­tak­tia.

Nuo­ri­so­ti­lo­jen sal­lit­tu­ja osal­lis­tu­ja­mää­riä nos­te­taan. Nuo­ri­so­ta­lo Van­tis­sa voi oles­kel­la ker­ral­laan 30 nuor­ta ja Ka­lan­nin nuok­ka­ril­la 15 nuor­ta. Ti­lois­sa käy­te­tään edel­leen kas­vo­mas­ke­ja ja huo­leh­di­taan kah­den met­rin tur­va­vä­leis­tä sekä muis­ta hy­gie­ni­aoh­jeis­ta.

Kau­pun­gin kun­to­sa­lit ava­taan ra­ja­tus­ti ai­kuis­ten yk­si­lö­ur­hei­lua var­ten. Kun­to­sa­leil­la tu­lee nou­dat­taa tur­va­e­täi­syyk­siä sekä hy­gie­ni­aoh­jei­ta. Kas­vo­mas­kia tu­lee käyt­tää pu­keu­tu­mis­ti­lois­sa ja kai­kis­sa ylei­sis­sä ti­lois­sa sekä mah­dol­li­suuk­sien mu­kaan myös lii­kun­ta­suo­ri­tuk­sen ai­ka­na.

Li­säk­si mah­dol­lis­te­taan ai­kuis­ten ul­ko­na ta­pah­tu­va pien­ryh­mä­lii­kun­ta. Ryh­mä­ko­ko ei saa nous­ta yli kym­me­nen ja tur­va­vä­le­jä tu­lee nou­dat­taa. Si­sä­ti­lois­sa ta­pah­tu­vaa ryh­mä­toi­min­taa ei edel­leen­kään sal­li­ta.

Kir­jas­tot ava­taan ylei­söl­le lai­naus­toi­min­taa var­ten, mut­ta kir­jas­to­ti­loi­hin ei voi jää­dä oles­ke­le­maan. Leh­ti­lu­ku­sa­lit py­sy­vät sul­jet­tui­na ja asi­a­kas­ko­neet ovat käy­tös­sä vain pi­kais­ta asi­oin­tia var­ten.

Näköislehdet

Kysely