JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
30.3.2021 22.09

Ugissa on laiminlyöty karan­tee­ni­oh­jeita - lasten ja nuorten joukko­al­tis­tu­miset kasvussa

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa ko­ro­na­ta­paus­ten vii­meis­ten kah­den vii­kon il­maan­tu­vuus­lu­ku sa­taa­tu­hat­ta asu­kas­ta koh­den on 173. Vii­mei­sen kah­den vii­kon ai­ka­na Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa on to­det­tu 26 uut­ta tar­tun­taa.

Las­ten ja nuor­ten ko­ro­na­tar­tun­nat ovat ol­leet maa­kun­nal­li­ses­ti kas­vus­sa, ja yh­teis­toi­min­ta-alu­eel­la­kin on il­men­nyt las­ten ja nuor­ten jouk­ko­al­tis­tu­mi­sia.

U-sote ha­lu­aa muis­tut­taa van­hem­pia sii­tä, et­tä oi­reh­ti­vien las­ten tu­lee py­sy­tel­lä ko­to­na ei­kä lie­vä­oi­rei­si­a­kaan lap­sia voi vie­dä kou­luun tai päi­vä­hoi­toon.

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa on lai­min­lyö­ty ka­ran­tee­ni­oh­jei­ta. Tar­tun­ta­tau­deis­ta vas­taa­va lää­kä­ri Min­na He­le­nius pai­not­taa, et­tä kaik­kien ka­ran­tee­niin ase­tet­tu­jen tu­lee eh­dot­to­mas­ti nou­dat­taa an­net­tu­ja oh­jei­ta.

Hen­ki­lö mää­rä­tään ka­ran­tee­niin, kun hän on al­tis­tu­nut ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­ol­le.

Oh­jei­den mu­kaan ka­ran­tee­nis­sa ole­van tu­lee vält­tää kaik­kia kon­tak­te­ja oman ta­lou­den ul­ko­puo­li­siin ih­mi­siin, eli esi­mer­kik­si ys­tä­vien ta­paa­mi­nen ei ole mah­dol­lis­ta.

Ul­koi­lu on sal­lit­tua suu­ne­nä­suo­jus­ta käyt­tä­en ja kah­den met­rin tur­va­vä­leis­tä huo­leh­tien. Töi­hin, kaup­paan, ap­teek­kiin tai har­ras­tuk­siin ei voi men­nä.

Ko­tie­ris­tyk­seen mää­rä­tään ko­ro­na­vi­ru­sin­fek­ti­o­ta sai­ras­ta­va hen­ki­lö. Tuol­loin tar­tun­ta­ris­kin vä­hen­tä­mi­sek­si hen­ki­lön pi­tää py­sy­tel­lä eril­lään muis­ta ih­mi­sis­tä, ei­kä ulos saa men­nä.

Näköislehdet

Kysely