JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
26.11.2020 9.20

Työttömiä selvästi viime vuotta enemmän

Tei­ja Uit­to

Työt­tö­mien mää­rä oli lo­ka­kuus­sa ko­ro­nak­rii­sin seu­rauk­se­na sel­väs­ti ko­hol­la Var­si­nais­Suo­mes­sa. Eri­tyi­ses­ti lo­mau­tet­tu­jen mää­rä oli vah­vas­ti ko­hol­la vuot­ta ai­em­paan ver­rat­tu­na. Vii­me vuo­den lo­ka­kuus­ta työt­tö­mien mää­rä kas­voi koko maa­kun­nas­sa 7 500 hen­ki­löl­lä eli 43 pro­sen­til­la. Lu­vus­sa ovat mu­ka­na myös lo­mau­te­tut.

Vii­me vuo­den lo­ka­kuu­hun ver­rat­tu­na ko­vin­ta työt­tö­myy­den kas­vu on ol­lut Vak­ka-Suo­mes­sa (64 pro­sent­tia). Ti­lan­tee­seen vai­kut­ta­vat lo­mau­tuk­set. Lo­mau­tet­tu­jen mää­rä on kui­ten­kin su­pis­tu­nut mil­tei kol­man­nek­seen tou­ko­kuun alun huip­pu­lu­vuis­ta, mut­ta las­ku­tah­ti on syk­syl­lä hi­das­tu­nut.

Työt­tö­miä oli lo­ka­kuus­sa Kus­ta­vis­sa 33, Mas­kus­sa 351, My­nä­mä­es­sä 298, Naan­ta­lis­sa 829, Nou­si­ai­sis­sa 167, Tai­vas­sa­los­sa 60, Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa 636 sekä Veh­maal­la 72. Va­kan alu­een kun­nis­sa työt­tö­myys on vä­hen­ty­nyt syys­kuus­ta Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa, Veh­maal­la, Nou­si­ai­sis­sa ja Naan­ta­lis­sa. Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa ti­lan­ne on muut­tu­nut sel­ke­äs­ti, sil­lä syys­kuus­sa työt­tö­miä oli 724, lo­ka­kuus­sa 636. Lo­ka­kuus­sa 2019 Uu­den­kau­pun­gin työt­tö­myys­lu­ku oli kui­ten­kin vain 392. Vas­taa­va ti­lan­ne nä­kyy Veh­maal­la, jos­sa syys­kuus­sa oli 84 työ­tön­tä, tä­män vuo­den lo­ka­kuus­sa 72, mut­ta vii­me vuo­den lo­ka­kuus­sa vain 53.

My­nä­mä­es­sä vii­me vuo­den lo­ka­kuus­sa oli 190 työ­tön­tä, nyt 298, Mas­kus­sa vuo­si sit­ten 209, nyt 351, Nou­si­ai­sis­sa työt­tö­mien mää­rä on li­sään­ty­nyt vii­me vuo­den 102:sta 167:ään.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely