JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
7.12.2020 14.43

Työmark­ki­noiden epävarmuus jatkuu kesään 2021 asti

Maa­kun­ta­val­tuus­tol­le esi­tel­tiin maa­nan­tai­na ti­lan­ne­kat­saus ko­ro­nak­rii­sin vai­ku­tuk­sis­ta. Työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­ri­ön en­nus­teen mu­kaan epä­var­muus ja lo­mau­tet­tu­jen nor­maa­lia kor­ke­am­pi mää­rä jat­kuu ai­na­kin ke­sään 2021 saak­ka.

Tois­tai­sek­si yri­tyk­set ovat lä­hin­nä lo­maut­ta­neet vä­ke­ään, ir­ti­sa­no­mi­sia on ol­lut tois­tai­sek­si vä­hän. Var­si­nais-Suo­men työt­tö­myy­sas­te on kui­ten­kin kas­va­nut vii­den­nek­si no­peim­min Suo­men maa­kun­nis­ta.

– Ko­ro­nak­rii­si on is­ke­nyt voi­mak­kaim­min Suo­men par­hai­ten me­nes­ty­viin maa­kun­tiin, mikä ero­aa täy­sin to­tu­tus­ta alu­e­ke­hi­tyk­sen suun­nas­ta. Tämä on huo­mi­oi­ta­va myös tu­ki­toi­mis­sa, maa­kun­ta­joh­ta­ja Kari Hä­kä­mies muis­tut­ti.

Var­si­nais-Suo­men työl­li­syy­sas­te oli vuo­den 2020 kol­man­nel­la nel­jän­nek­sel­lä sa­mal­la ta­sol­la kuin vuot­ta ai­em­min. Maa­kun­nan työl­li­syy­sas­teen olo­suh­tei­siin näh­den hy­vää ke­hi­tys­tä se­lit­tää niin ikään lo­mau­tuk­set.

– Kos­ka al­le kol­mek­si kuu­kau­dek­si lo­mau­te­tut las­ke­taan mu­kaan työl­li­syy­sas­tee­seen, näyt­tä­vät lu­vut to­del­li­suut­ta kau­niim­mil­ta, tie­to­pal­ve­lu­pääl­lik­kö Ant­ti Va­sa­nen Var­si­nais-Suo­men lii­tos­ta ker­toi.

Ko­ro­nak­rii­sin al­ka­es­sa jul­ki­suu­des­sa esi­tet­tiin nä­ke­myk­siä, joi­den mu­kaan pan­de­mia vä­hen­täi­si kau­pun­kien ve­to­voi­maa asu­mis­paik­ka­na. Tämä ei näy­tä kui­ten­kaan ai­na­kaan vie­lä to­teu­tu­neen.

– Kau­pun­gis­tu­mi­nen on jat­ku­nut vah­va­na myös ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­ka­na, sil­lä maa­lis–lo­ka­kuus­sa Tu­run ydin­kau­pun­ki­seu­dun, eli Tu­run, Kaa­ri­nan, Rai­si­on ja Naan­ta­lin yh­teen­las­ket­tu asu­kas­lu­ku kas­voi no­pe­am­min kuin edel­li­se­nä vuo­te­na sa­maan ai­kaan, Va­sa­nen to­te­si.

Myön­tei­nen vä­es­tö­ke­hi­tys ulot­tuu kui­ten­kin koko maa­kun­taan, sil­lä niin Tu­run seu­dun ke­hys­kun­nis­sa kuin muis­sa­kin seu­tu­kun­nis­sa vä­es­tön vä­he­ne­mi­nen on ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­ka­na hi­das­tu­nut.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely