JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.5.2021 11.10

Takuueläkkeitä hakematta

Ke­lan sel­vi­tyk­sen mu­kaan ta­kuu­e­lä­ke on ha­ke­mat­ta noin 9500 elä­ke­läi­sel­lä, jo­hon voi­si ol­la sii­hen oi­keus.

Kela sel­vit­tää tar­kem­min re­kis­te­ri­tie­dois­ta löy­ty­nei­den asi­ak­kai­den oi­keu­den ta­kuu­e­läk­kee­seen ja ot­taa tar­vit­ta­es­sa hei­hin yh­teyt­tä. Asi­ak­kaan ei siis tar­vit­se it­se teh­dä mi­tään, vaan hän voi odot­taa Ke­lan yh­tey­de­not­toa.

Edel­li­sen ker­ran re­kis­te­ri­poi­min­ta teh­tiin vuon­na 2019. Poi­min­nan pe­rus­teel­la ta­kuu­e­läk­kei­tä myön­net­tiin noin 7700 hen­ki­löl­le.

Ta­kuu­e­lä­ke tur­vaa Suo­mes­sa asu­val­le hen­ki­löl­le vä­him­mäi­se­läk­keen 837,59 e/kk (vuon­na 2021), jos hä­nel­lä ei ole mui­ta elä­ke­tu­lo­ja tai nii­den mää­rä on enin­tään 830,82 e/kk (vuon­na 2021). Ta­kuu­e­läk­keen mää­rä on pie­nem­pi sil­loin, kun hen­ki­lö saa ta­kuu­e­läk­keen al­ka­es­sa var­hen­net­tua van­huu­se­lä­ket­tä.

Vii­me vuo­den jou­lu­kuun lo­pus­sa ta­kuu­e­lä­ket­tä sai hie­man al­le 114 000 hen­ki­löä. Kes­ki­mää­räi­nen ta­kuu­e­lä­ke oli 188,61 e/kk.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely