JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
13.7.2021 12.40

Syksyn opintolainan voi nostaa elokuun alusta alkaen

Seu­raa­van lu­ku­vuo­den lai­na­ta­kaus­pää­tök­set on lä­he­tet­ty 111 800 opis­ke­li­jal­le. Opin­to­lai­nan en­sim­mäi­sen erän voi nos­taa pan­kis­ta elo­kuun alus­ta al­ka­en. Tu­le­va­na lu­ku­vuon­na opin­to­ra­haan tu­lee 0,4 % ko­ro­tus.

Ta­val­li­sin opin­to­lai­na on 650 eu­roa kuu­kau­des­sa. Opis­ke­li­ja voi siis saa­da opin­to­lai­naa syk­syl­lä 2 600 tai 3 250 eu­roa ja ke­vääl­lä ta­val­li­sim­min 3 250 eu­roa.

Ke­vääl­lä nos­tet­tu­jen opin­to­lai­no­jen kes­ki­kor­ko oli Suo­men Pan­kin ti­las­to­jen mu­kaan 0,35 %. Opin­to­lai­no­jen ko­rot ei­vät ole kos­kaan ai­kai­sem­min ol­leet näin ma­ta­lat.

Opis­ke­li­jan on so­vit­ta­va opin­to­lai­nan nos­ta­mi­ses­ta pan­kin kans­sa. Jos lu­ku­vuo­den 2020 – 2021 opin­to­lai­naa on vie­lä nos­ta­mat­ta, sen voi nos­taa hei­nä­kuun lop­puun men­nes­sä.

Kela myön­tää opin­to­lai­nan val­ti­on­ta­kauk­sen enim­mäis­mää­räi­se­nä lu­ku­vuo­dek­si ker­ral­laan. Kela ei voi myön­tää enim­mäis­mää­rää suu­rem­paa lai­na­ta­kaus­ta.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely