JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
8.9.2022 11.17

Sinilevää enää muutamalla havain­to­pai­kalla

Syk­syi­sen sään myö­tä si­ni­le­vä­ha­vain­not ovat sel­väs­ti vä­hen­ty­neet ku­lu­neel­la vii­kol­la Lou­nais-Suo­mes­sa. Le­vä­ku­kin­to­ja ha­vait­tiin tyy­nis­sä si­sä­lah­dis­sa. Si­sä­ve­sis­sä le­vä­ti­lan­ne on pää­o­sin hyvä.

Si­ni­le­viä ha­vait­tiin Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­sen va­ki­o­ha­vain­to­pai­koil­la vain nel­jäl­lä ve­si­a­lu­eel­la. Me­ri­ve­sien run­saam­mat ku­kin­not kes­kit­tyi­vät suo­jai­siin si­sä­lah­tiin. Väli- ja ul­ko­saa­ris­tos­sa le­vää ei enää nä­ky­nyt.

Run­saas­ti si­ni­le­vää ha­vait­tiin kes­ki­viik­ko­na Uu­den­kau­pu­gin Isos­sa Mar­ja­ka­ris­sa ja My­nä­lah­den Kär­mä­läi­sis­sä. Hie­man le­vää ku­lu­neel­la vii­kol­la on ha­vait­tu Me­ri­mas­kun Kirk­ko­sal­mes­sa.

Si­sä­ve­sis­sä le­vä­ti­lan­ne on rau­hoit­tu­nut en­ti­ses­tään. Le­vää ha­vait­tiin enää kah­del­la jär­vel­lä ja niis­sä­kin le­vä­mää­rät oli­vat vä­häi­siä. Suo­men Ro­ta­rien yl­lä­pi­tä­mil­lä ha­vain­to­pai­koil­la si­ni­le­vä­ha­vain­not ovat vä­hen­ty­neet vas­taa­val­la ta­val­la.

Ve­sien vii­len­ty­es­sä si­ni­le­vä­ku­kin­not vä­he­ne­vät. Pai­kal­li­sia, run­sai­ta­kin ku­kin­to­ja voi esiin­tyä vie­lä syys­kuus­sa tyy­nil­lä ve­si­a­lu­eil­la. Luon­non­ve­sis­sä kan­nat­taa edel­leen seu­ra­ta le­vä­ti­lan­net­ta sil­mä­mää­räi­ses­ti en­nen ui­mis­ta.

Val­ta­kun­nal­li­nen si­ni­le­vä­seu­ran­ta jat­kuu syys­kuun lop­puun as­ti. Var­si­nais-Suo­men Ely-kes­kuk­seen voi kui­ten­kin edel­leen il­moit­taa run­sais­ta si­ni­le­vä­ha­vain­nois­ta nu­me­roon 0295 022 530. Myös Jär­vi-Me­ri­wi­kiin voi kir­ja­ta le­vä­ha­vain­to­ja, joko kir­jau­tu­mal­la pal­ve­luun tai äly­pu­he­li­meen la­dat­ta­van Ha­vain­to­lä­het­ti-so­vel­luk­sen kaut­ta.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely