JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
7.5.2024 19.45

Siltatöitä Mynämäessä ja Maskussa – liikenne Mynämäessä kiertoreitille Nihdin sillan uusimisen ajaksi

Ely-kes­kus aloit­taa My­nä­mä­es­sä maan­tiel­lä 2020 eli Ylä­neen­tiel­lä si­jait­se­van Ku­ko­lan sil­lan pe­rus­kor­jaus­työt sekä maan­tiel­lä 12403 eli Vih­ta­mä­en­tiel­lä si­jait­se­van Nih­din sil­lan uu­si­mis­työt tou­ko­kuus­sa.

Li­säk­si sa­ma­nai­kai­ses­ti aloi­te­taan uu­den ja­lan­ku­lun ja pyö­räi­ly­rait­ti­sil­lan ra­ken­ta­mi­nen Mas­kus­sa osa­na Mt 192 Sei­ke­lä-Ta­ni­la -vä­lis­tä ja­lan­kul­ku- ja pyö­räi­ly­väy­län ra­ken­ta­mis­ta.

Ku­ko­lan sil­lan pe­rus­kor­jauk­sen ajak­si toi­nen ajo­kais­ta jou­du­taan sul­ke­maan. Kor­jaus­työn ai­ka­na lii­ken­teen käy­tös­sä on mi­ni­mis­sään 3,5 met­rin ajo­kais­ta. Täl­löin lii­ken­net­tä oh­ja­taan lii­ken­ne­va­loil­la. Ajo­neu­vo­jen jo­no­tu­sa­jat py­ri­tään pi­tä­mään mah­dol­li­sim­man ly­hyi­nä. Tien­käyt­tä­jien kan­nat­taa va­rau­tua pie­niin mat­ka-ajan vii­väs­tyk­siin.

Tien no­peus­ra­joi­tus­ta alen­ne­taan sil­ta­työ­maan koh­dal­la 30 ki­lo­met­riin tun­nis­sa. Alen­net­tu­jen no­peus­ra­joi­tus­ten nou­dat­ta­mi­nen on tär­keä tur­val­li­suus­te­ki­jä työ­maan työn­te­ki­jöil­le. Tien­käyt­tä­jil­tä toi­vo­taan eri­tyis­tä va­ro­vai­suut­ta sil­ta­työ­maan koh­dal­la. Ti­laa on nor­maa­lia vä­hem­män ja sil­lal­la työs­ken­nel­lään sa­ma­nai­kai­ses­ti.

Ku­ko­lan sil­ta on val­mis­tu­nut vuon­na 1972. Sil­ta on tyy­pil­tään te­räs­be­to­ni­nen laat­ta­sil­ta. Ku­ko­lan sil­lal­le on teh­ty eri­kois­tar­kas­tus vuon­na 2021. Sil­lan kor­jaus­tar­peen on luo­nut vuo­ta­va ve­de­ne­ris­te, ra­pau­tu­neet reu­na­pal­kit sekä sil­lan ma­ta­lat kai­teet. Pe­rus­kor­jaus val­mis­tuu lo­ka­kuun lop­puun men­nes­sä.

Nih­din sil­lan uu­si­mis­työt käyn­nis­ty­vät tou­ko-ke­sä­kuun vaih­tees­sa. Haa­pais­ten­tie kat­kais­taan Nih­din sil­lan päis­tä, kun huo­no­kun­toi­sen sil­lan pur­ku­työt aloi­te­taan. Tätä en­nen val­mis­tel­laan ja opas­te­taan kier­to­tie lii­ken­net­tä var­ten.

Nih­din sil­lan lii­ken­teen kat­ko­ai­ka on ra­joi­tet­tu mak­si­mis­saan 14 vuo­ro­kau­teen. Alus­ta­vas­ti on suun­ni­tel­tu, et­tä lii­ken­ne­kat­ko al­kaa ju­han­nuk­sen jäl­keen. Lii­ken­ne­kat­kon tar­kem­mas­ta ajan­koh­das­ta tie­do­te­taan myö­hem­min. Kier­to­tie kul­kee maan­tien 2020 (Ylä­neen­tie) – val­ta­tie 8 – maan­tien 12403 (Vih­ta­mä­en­tie) kaut­ta. Kier­to­tien pi­tuus on 10,8 ki­lo­met­riä.

Nih­din sil­ta on val­mis­tu­nut vuon­na 1965, ja se on tyy­pil­tään te­räk­si­nen palk­ki­sil­ta, jos­sa on puu­kan­si. Nih­din sil­ta on erit­täin huo­no­kun­toi­nen. Sil­lan puu­kan­si on pa­hoin la­hon­nut, ja sil­lal­le on­kin teh­ty usei­ta yl­lä­pi­to­kor­jauk­sia. Vii­me vuo­sien kor­jauk­set ovat koh­dis­tu­neet la­ho­paik­ko­jen kor­jauk­siin.

Uu­si sil­ta tu­lee ole­maan te­räk­si­nen palk­ki­sil­ta, jos­sa on puu­kan­si. Uu­si sil­ta val­mis­tuu lo­ka­kuun lop­puun men­nes­sä.

Mas­kun­jo­en rait­ti­sil­ta on osa mt 192 Sei­ke­län kier­to­liit­ty­män ja Ta­ni­lan­tien vä­li­sen ja­lan­kul­ku- ja pyö­räi­ly­väy­län ra­ken­ta­mis­ta. Han­ke to­teu­te­taan MAL-hank­keen osa­na Mas­kun kun­nan kans­sa. Ja­lan­kul­ku- ja pyö­räi­ly­väy­län ra­ken­ta­mi­nen on ol­lut käyn­nis­sä syk­sys­tä 2023 al­ka­en.

Väy­lä ava­taan osit­tain lii­ken­teel­le ke­sä­kuun lop­puun men­nes­sä. Rait­ti­sil­lan ra­ken­ta­mi­nen aloi­te­taan tou­ko­kuun ai­ka­na, ja se val­mis­tuu lo­ka­kuun lop­puun men­nes­sä. En­nen sil­lan val­mis­tu­mis­ta ja­lan­kul­ku- ja pyö­räi­ly­lii­ken­ne oh­ja­taan väy­län val­mis­tu­neel­ta osal­ta Kus­ta­vin­tiel­le en­nen Mas­kun­jo­kea.

Ra­ken­net­ta­va Mas­kun­jo­en rait­ti­sil­ta on tyy­pil­tään te­räs­be­to­ni­nen ulo­ke­laat­ta­sil­ta. Val­mis­tu­es­saan sil­ta on 20,6 met­riä pit­kä ja sen hyö­ty­le­veys on 4,5 met­riä.

Näköislehdet

Kysely