JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Sillii ja uussi perunii jonotettiin Röölässä myös viime kesänä.

Sillii ja uussi perunii jonotettiin Röölässä myös viime kesänä.

Visit Naantali

Uutiset
Naantali
4.6.2024 16.35

Sillii ja uussi perunii avaa pottukesän Rymättylän Röölässä

Suo­men sil­li- ja pe­ru­na­ke­sä ava­taan Ry­mät­ty­län Röö­läs­sä lau­an­tai­na 8.6. kel­lo 10–16. Sil­li ja uus­si pe­run on Röö­län ky­län pe­rin­tei­nen ja odo­tet­tu ke­sän ta­pah­tu­ma.

Il­mais­ta sil­liä ja uut­ta pe­ru­naa ja­os­sa niin kau­an kuin riit­tää. Sil­lit juh­la­vä­el­le tar­jo­aa Suo­men Sil­li­kont­to­ri Oy ja Ry­mät­ty­län uu­det pe­ru­nat Osuus­kun­ta Ry­mät­ty­län Var­ha­ne, pe­ru­nat keit­tää Pat­rik Ca­te­ring.

Ta­pah­tu­man avaa Naan­ta­lin kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­ja Toni Forsb­lom. Sil­lin grand old man Mat­ti Ruus­ka ja Toni Forsb­lom tar­kis­ta­vat vuo­den 2024 sil­li­saa­liin, jon­ka jäl­keen pääs­tään naut­ti­maan tar­jon­nas­ta.

Ky­lä­toi­mi­kun­ta myy Sil­li­kont­to­rin sil­liä ja Ky­lä­huo­neel­la kah­via ja Ba­keis­tin munk­ke­ja. Myyn­nis­sä on mo­nen­lai­sia ke­sä­tuo­tei­ta.

Tänä vuon­na tu­lee ku­lu­neek­si 75 vuot­ta en­sim­mäi­ses­tä Sauk­ko­lai­van sil­lin pyyn­ti­mat­kas­ta Is­lan­tiin. Tut­ki­ja Kai­ja Saar­ni va­lot­taa Sauk­ko­lai­vas­ton al­ku­tai­pa­let­ta.

Mu­sii­kis­ta vas­taa Ter­hi Jo­ki­la Trio; Ter­hi Jo­ki­la, Eli­na Uk­ko­nen ja Eli­as Uk­ko­nen. Jyr­ki Vilo juon­taa päi­vän.

Röö­län Mu­se­ot ovat avoin­na ja Saa­ris­ton Nai­set näyt­te­ly jat­kuu Dik­se­lis­sä. Myl­ly­mu­se­os­sa on Kris­tii­na Tur­to­sen tai­de­näyt­te­ly Te­rä­leh­det, joka esit­te­lee kau­nii­ta maa­lauk­sia saa­ris­ton nais­ten elä­mäs­tä.

Röö­läs­sä esil­lä on myös Mar­jo Hei­no­nen-Tuo­men ja Han­na Ku­ri­kan ke­ra­miik­ka­näyt­te­ly Ran­nal­la.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely