JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
9.3.2023 10.53

Silakka pääroolissa markkinoilla – Saaristomeren tilaan on tartuttava

Juha Haa­pa­kos­ki

Maa­kun­ta­joh­ta­ja Kari Hä­kä­mie­hen ter­vei­set maa­kun­nan kan­sa­ne­dus­ta­ja­eh­dok­kail­le: Saa­ris­to­me­ren ti­laan on puu­tut­ta­va heti edus­kun­ta­vaa­lien jäl­keen. Ry­mät­ty­län Nuot­ta­si­lak­ka­mark­ki­noil­le lau­an­tai­na ter­veh­dyk­sen tuo­nut Hä­kä­mies toi­voi puo­lu­eil­ta yk­si­tuu­mai­suut­ta alu­eel­le tär­ke­än me­ren pe­las­ta­mi­sek­si.

Ry­mät­ty­län-Me­ri­mas­kun Lei­jo­nien jär­jes­tä­män Nuot­ta­si­lak­ka­mark­ki­noi­den suo­sio kas­voi edel­li­ses­tä vuo­des­ta. 700 ki­lon si­lak­ka­e­rä myy­tiin lop­puun hy­vis­sä ajoin. Si­la­kan ys­tä­vä aset­tui­vat jo­noon jo puo­li tun­tia en­nen mark­ki­noi­den avaus­ta. Os­ta­jis­ta osa oli tul­lut os­ta­maan si­lak­kaa äm­pä­ril­li­sen ver­ran.

Mark­ki­nat on Lei­jo­nien vuo­den tär­kein va­rain­ke­ruu ta­pah­tu­ma, jon­ka tuot­to käy­te­tään pai­kal­li­seen hy­vän­te­ke­väi­syy­teen. Tänä vuon­na Me­ri­mas­kun ja Ry­mät­ty­län yrit­tä­jil­le myyn­ti­paik­ka oli il­mai­nen.

Edus­kun­ta­vaa­lien lä­hei­syys nä­kyi myös eh­dok­kai­den ja tii­mi­läis­ten suu­re­na mää­rä­nä. Myös leik­ki­mie­li­sen si­la­kan­per­kuu­kil­pai­lun osal­lis­tu­jat oli­vat eh­dok­kai­ta. Voi­ton vei ry­mät­ty­lä­läi­nen Pau­li Aal­to-Se­tä­lä.

Las­ten ja per­heen viih­ty­vyy­des­tä on huo­leh­dit­tu jär­jes­tä­mäl­lä il­mais­ta poni- ja koi­ra­val­jak­ko­a­je­lua.

Ta­pah­tu­man tuo­tot ke­rä­tään pie­nis­tä vir­rois­ta. Py­sä­köin­ti­lip­pu­ja myy­tiin hie­man vii­me vuot­ta enem­män eli va­jaat 500. Si­la­kan ohel­la myös mak­ka­ran myyn­nis­tä ker­tyy tu­lo­ja kas­saan, jos­ta sti­pen­de­jä ja avus­tuk­sia ja­e­taan.

Nuot­ta­si­lak­ka­mark­ki­nat on iso pon­nis­tus noin 30 jä­se­nen klu­bil­le. Tal­koi­siin osal­lis­tu­vat vel­jet puo­li­soi­neen.

Vii­me vuo­si­na jää­ti­lan­ne ei ole sal­li­nut nuo­tan­ve­toa. Tänä tal­ve­na jou­dut­tiin odot­ta­maan ja jän­nit­tä­mään jää­ty­vät­kö py­sä­köin­ti­a­lu­een käy­te­tyt pel­lot riit­tä­väs­ti. Vii­me päi­vien pak­ka­set pe­las­ti­vat ti­lan­teen.

Lei­jo­nat ovat toi­mi­neet Ry­mät­ty­läs­sä ja Me­ri­mas­kus­sa 45 vuot­ta ja Nuot­ta­si­lak­ka­mark­ki­noi­ta on jär­jes­tet­ty en­sim­mäi­sen ker­ran jo 1980-lu­vul­la ja sään­nöl­li­ses­ti vuo­des­ta 1997 läh­tien.

Osal­lis­tu­ja­mää­rät ovat vaih­del­leen 1000 hen­gen mo­lem­min puo­lin.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely