JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
18.4.2024 14.40

Sakunkulman toiminta jatkuu Uudenkaupungin koordinoimana

Var­si­nais-Suo­men hy­vin­voin­ti­a­lu­een ikään­ty­nei­den pal­ve­lu­lau­ta­kun­ta päät­ti 17.4. ko­kouk­ses­saan lo­pet­taa ikään­ty­neil­le suun­nat­tu­jen niin sa­not­tu­jen avoi­mien toi­min­to­jen jär­jes­tä­mi­sen Tu­run Leh­mus­val­ka­mas­sa ja Ruu­su­kort­te­lis­sa sekä Uu­den­kau­pun­gin Sa­kun­kul­man päi­vä­kes­kuk­ses­sa 30.6.2024 men­nes­sä.

Lak­kaut­ta­mis­pää­tök­sen taus­tal­la on Var­han tuot­ta­vuus- ja ta­lou­del­li­suu­soh­jel­ma, jon­ka alu­e­hal­li­tus hy­väk­syi 5.12.2023. Yh­te­nä toi­men­pi­tee­nä oh­jel­mas­sa mai­ni­taan ei-la­ki­sää­teis­ten pal­ve­lui­den su­pis­ta­mi­nen.

Var­ha on kui­ten­kin käy­nyt Tu­run ja Uu­den­kau­pun­gin kans­sa neu­vot­te­lu­ja avoi­men päi­vä­toi­min­nan jat­ku­mi­ses­ta ky­sei­sis­sä kau­pun­geis­sa ja neu­vot­te­lu­jen lop­pu­tu­le­ma on, et­tä ikään­ty­nei­den hy­vin­voin­tia edis­tä­vä avoin toi­min­ta jat­kuu kau­pun­kien koor­di­noi­ma­na. Kau­pun­git koor­di­noi­vat jat­kos­sa avoi­mien toi­min­to­jen jär­jes­tä­mis­tä yh­des­sä jär­jes­tö­jen kans­sa.

– Hy­vin­voin­ti­a­lu­een on kes­ki­tyt­tä­vä hy­vin­voin­ti­a­lu­een jär­jes­tä­mis­vas­tuul­le kuu­lu­viin teh­tä­viin ja myös koh­den­net­ta­va ta­lous- ja hen­ki­lös­tö­re­surs­sit sel­lai­siin toi­min­toi­hin, jot­ka ovat la­ki­sää­tei­siä. Olem­me tyy­ty­väi­siä sii­tä, et­tä Tu­run ja Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­kien kans­sa on yh­teis­työs­sä pääs­ty tä­hän rat­kai­suun ja työn­ja­ko saa­tu oi­ke­aan suun­taan, sa­noo Var­han ikään­ty­nei­den pal­ve­lui­den tu­lo­sa­lu­e­joh­ta­ja Ee­va-Sirk­ku Pöy­hö­nen.

Ikään­ty­neil­le jär­jes­tet­ty­jä avoi­mia toi­min­to­ja ovat ol­leet muun mu­as­sa kä­den­tai­to­ryh­mät, kes­kus­te­lu­tuo­ki­ot, kun­to­sa­li­toi­min­ta, lu­en­not sekä eri­lai­set muut ryh­mät ja ta­pah­tu­mat. Ikään­ty­neet hen­ki­löt ovat voi­neet käy­dä toi­min­nois­sa il­man hy­vin­voin­ti­a­lu­een te­ke­mää pal­ve­lu­tar­peen ar­vi­oin­tia, pal­ve­lu­pää­tös­tä ja asi­a­kas­mak­sua.

Myös mui­den kun­tien alu­eel­la on ol­lut pie­ni­muo­tois­ta ikään­ty­neil­le suun­nat­tua avoin­ta toi­min­taa ja sen osal­ta Var­ha aloit­taa vä­lit­tö­mäs­ti neu­vot­te­lut kun­tien kans­sa. Nämä toi­min­not päät­ty­vät Var­han jär­jes­tä­mä­nä 31.12.2024.

Näköislehdet

Kysely