JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
29.4.2021 14.04

Sairaan­hoi­to­piiri parantaa ruotsin­kie­listä palvelua

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin kie­li­oh­jel­maa on päi­vi­tet­ty vuo­sil­le 2021-2022 ja mah­dol­li­ses­ti vuo­teen 2025 as­ti. Ero ai­kai­sem­paan oh­jel­maan on, et­tä nyt on myös teh­ty toi­min­ta­oh­jel­ma sii­tä, mi­ten ruot­sin­kie­lis­tä pal­ve­lua saa­daan pa­ran­net­tua eri puo­lil­la sai­raan­hoi­to­pii­riä.

Var­si­nais- Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­ri ha­lu­aa tul­la tun­ne­tuk­si kak­si­kie­li­se­nä yli­o­pis­to­sai­raa­la­na, sai­raan­hoi­to­pii­ri­nä ja mah­dol­li­se­na tu­le­va­na hy­vin­voin­ti­a­lu­ee­na. Oh­jel­man tar­koi­tus on tu­kea hen­ki­lös­töä pal­ve­le­maan asi­ak­kai­ta omal­la äi­din­kie­lel­lä, suo­mek­si tai ruot­sik­si si­ten, et­tä mo­lem­mat kie­let elä­vät rin­nak­kain kai­kis­sa toi­min­nois­sa.

– Ta­voi­te on teh­dä ruot­sin kie­les­tä elä­vää ja nä­ky­vää sai­raa­lan ar­kie­lä­mäs­sä, sai­raan­hoi­to­pii­rin kak­si­kie­li­nen koor­di­naat­to­ri ja yli­hoi­ta­ja Wi­ve­ka Kaup­pi­la sa­noo.

– Me otam­me asi­ak­kaan vas­taan hä­nen äi­din­kie­lel­lään ja sa­nom­me "god dag". Jos em­me osaa pu­hua ruot­sia, au­tam­me asi­ak­kaan saa­maan yh­teyt­tä hen­ki­löön, joka hal­lit­see ruot­sin kie­len. On sal­lit­tua teh­dä vir­hei­tä, mut­ta ei saa tul­la vää­ri­nym­mär­re­tyk­si, sa­noo Kaup­pi­la.

Var­si­nais-Suo­men sai­raan­hoi­to­pii­rin hal­li­tus hy­väk­syi kie­li­oh­jel­man täl­lä vii­kol­la.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely