JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
: Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman (keskellä) sekä liiketoimintajohtajat Nelli Vallamo ja Teemu Vainio kertoivat pankin vuoden 2023 tuloksesta Turussa Aurajoen talvisissa maisemissa.

: Säästöpankki Kalanti-Pyhärannan toimitusjohtaja Ossi Öhman (keskellä) sekä liiketoimintajohtajat Nelli Vallamo ja Teemu Vainio kertoivat pankin vuoden 2023 tuloksesta Turussa Aurajoen talvisissa maisemissa.

Maria Laato

Uutiset
15.2.2024 12.12

Säästöpankki Kalanti-Pyhärannalla ennätyk­sel­linen tulos

Sääs­tö­pank­ki Ka­lan­ti-Py­hä­ran­nan lii­ke­toi­min­nan kas­vu sii­vit­ti pan­kin en­nä­tys­tu­lok­seen vuo­del­ta 2023, huo­li­mat­ta ta­lou­den mol­li­voit­toi­ses­ta yleis­ku­vas­ta ja eri­tyi­ses­ti asun­to­mark­ki­noil­la koko vuo­den val­lin­nees­ta ma­ta­la­suh­dan­tees­ta.

Pan­kin lii­ke­voit­to yli kak­sin­ker­tais­tui vuo­den 2022 ta­sos­ta ko­ho­ten 2,38 mil­joo­naan eu­roon. Pan­kin ko­ko­nais­luot­to­kan­ta kas­voi vuo­den ai­ka­na lä­hes 9 pro­sent­tia, asun­to­luo­tot 7,1 pro­sent­tia ja yri­tys­luot­to­kan­ta pe­rä­ti 26,4 pro­sent­tia. Voi­mak­kain­ta kas­vu oli vuo­den 2022 ai­ka­na Rau­mal­le ja Tur­kuun avat­tu­jen kont­to­rien alu­eel­la.

– Vuo­den 2023 huip­pu­tu­lok­sem­me oli, ku­ten yleen­sä­kin, mo­nen asi­an sum­ma. Se, et­tä on­nis­tuim­me kas­va­maan vauh­dik­kaas­ti sa­maan ai­kaan kun mark­ki­na ko­ko­nai­suu­te­na esi­mer­kik­si luot­to­vo­lyy­mien osal­ta su­pis­tui, osoit­taa hie­nos­ti hen­ki­lö­koh­tai­suu­teen ja pai­kal­li­suu­teen pe­rus­tu­van pal­ve­lu­mal­lim­me toi­mi­vuu­den. Olem­me vii­me vuo­si­na in­ves­toi­neet roh­ke­as­ti tär­keim­pään voi­ma­va­raam­me, osaa­vaan hen­ki­lös­tööm­me, ja se kan­taa nyt he­del­mää hei­kos­ta ta­lous­ti­lan­tees­ta huo­li­mat­ta. Myös suo­tui­sal­la kor­ko­ke­hi­tyk­sel­lä ja ma­ta­la­ris­ki­sen luot­to­kan­nan myö­tä al­hai­si­na py­sy­neil­lä luot­to­tap­pi­oil­la oli luon­nol­li­ses­ti oma vai­ku­tuk­sen­sa ko­ko­nai­suu­teen, taus­toit­taa toi­mi­tus­joh­ta­ja Os­si Öh­man tie­dot­tees­sa.

Sääs­tö­pank­ki Ka­lan­ti-Py­hä­ran­nan yri­tys­pan­kis­ta vas­taa­va lii­ke­toi­min­ta­joh­ta­ja Tee­mu Vai­nio ku­vai­lee vuot­ta 2023 yri­tys­lii­ke­toi­min­nan osal­ta isok­si on­nis­tu­mi­sek­si.

– Olen to­del­la tyy­ty­väi­nen yri­ty­sa­si­a­kas­lii­ke­toi­min­tam­me ke­hi­tyk­seen men­neen ti­li­kau­den ai­ka­na. Ta­pam­me toi­mia pe­rus­tuu ta­sa­ve­roi­seen kump­pa­nuu­teen, ket­te­rään pää­tök­sen­te­koon ja vah­vaan pai­kal­li­seen läs­nä­o­loon. Kas­vu­lu­kum­me osoit­ta­vat, et­tä yhä use­am­pi omis­ta­ja­y­rit­tä­jä ja pk-yri­tyk­sen pää­tök­sen­te­ki­jä ar­vos­taa pank­ki­toi­mi­jas­sa juu­ri täl­lai­sia omi­nai­suuk­sia, Vai­nio ker­too.

Asun­to­mark­ki­noil­la vuo­si 2023 oli hen­ki­lö­a­si­ak­kais­ta ja va­ral­li­suu­den­hoi­don pal­ve­luis­ta vas­taa­van lii­ke­toi­min­ta­joh­ta­ja Nel­li Val­la­mon mu­kaan ala­ku­loin.

– Sii­hen näh­den asun­to­luot­to­kan­tam­me yli 7 pro­sen­tin kas­vu vuo­den ai­ka­na oli meil­tä hie­no on­nis­tu­mi­nen yh­des­sä asi­ak­kai­dem­me kans­sa. Kun lai­na­mää­rä on oi­kein mi­toi­tet­tu ja oman ta­lou­den muu­tos­ti­lan­tei­siin liit­ty­viin ris­kei­hin va­rau­dut­tu, voi asun­toa vaih­taa ja asun­to­lai­naa ot­taa le­vol­li­sin mie­lin myös täl­lai­sen to­tut­tua het­kel­li­ses­ti hei­kom­man ta­lous­ti­lan­teen val­li­tes­sa. Se pe­ru­sa­sia, et­tä oma koti on yk­si ih­mi­sen pe­rus­tar­peis­ta, ei ole mil­lään ta­val­la suh­dan­teis­ta riip­pu­vai­nen, Val­la­mo to­te­aa.

Mo­nen pank­ki­toi­mi­jan nä­ke­myk­sis­sä on vuo­den 2023 jää­mi­nen kor­ko­ta­son nou­sun vah­vis­ta­man suo­tui­san tu­los­ke­hi­tyk­sen huip­pu­vuo­dek­si, mut­ta Sääs­tö­pank­ki Ka­lan­ti-Py­hä­ran­ta odot­taa tu­los­kas­vun jat­ku­van vah­va­na myös vuo­den 2024 ai­ka­na. – Tu­le­vaa ta­lous­ke­hi­tys­tä ja kor­ko­ta­son muu­tok­sia on vai­kea en­nus­taa, mut­ta niis­tä riip­pu­mat­ta odo­tam­me lii­ke­toi­min­tam­me kas­vun jat­ku­van vah­va­na myös tänä al­ka­nee­na vuon­na. Sen myö­tä ar­vi­oin, et­tä lii­ke­tu­lok­sem­me tu­lee edel­leen sel­väs­ti kas­va­maan vuo­den 2023 ta­soon ver­rat­tu­na, en­na­koi toi­mi­tus­joh­ta­ja Öh­man.

– Lii­ke­toi­min­nan kas­vun rin­nal­la tu­lem­me vuo­den ai­ka­na eri­tyi­ses­ti pa­nos­ta­maan te­ke­määm­me vas­tuul­li­suus­työ­hön, tar­ve sil­le on ym­pä­ril­läm­me ta­pah­tu­vien muu­tos­ten myö­tä jat­ku­vas­ti yhä suu­rem­paa. Jär­jes­täm­me maa­lis­kuus­sa Tu­rus­sa ym­pä­ris­tö­vas­tuul­li­suus­se­mi­naa­rin, jon­ne kut­sum­me kaik­ki kiin­nos­tu­neet kuu­le­maan asi­an­tun­ti­joi­den nä­ke­myk­siä luon­to­ka­don vai­ku­tuk­sis­ta ja ke­hi­tyk­sen suun­nan kään­tä­mi­sen kei­nois­ta, Öh­man jat­kaa.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely