JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
20.10.2023 10.00

Saaristoon avustusta luonnon­suo­jeluun ja raken­nus­pe­rintöön

Ely-kes­kuk­sis­sa on avau­tu­nut usei­ta ra­ken­net­tuun ja luon­no­nym­pä­ris­töön liit­ty­viä avus­tus­ha­ku­ja. Ha­et­ta­vis­sa on avus­tuk­sia muun mu­as­sa ra­ken­nus­pe­rin­nön hoi­toon, luon­non­hoi­toon ja ve­sis­tö­jen kun­nos­ta­mi­seen. Ha­ku­a­jat päät­ty­vät mar­ras­kuun lo­pus­sa.

Ra­ken­nus­pe­rin­nön hoi­to­a­vus­tuk­sil­la edis­te­tään ar­vok­kaan ra­ken­nus­pe­rin­nön säi­ly­mis­tä suo­je­lu­ar­vo­jen mu­kai­sel­la ta­val­la. Avus­tet­ta­vik­si so­pi­via kor­jaus­koh­tei­ta ovat esi­mer­kik­si ve­si­ka­ton, run­gon ja ul­ko­sei­nien, pe­rus­tus­ten, ik­ku­noi­den ja ovien tai tu­li­si­jo­jen kun­nos­ta­mi­nen. Avus­tuk­sia voi ha­kea myös ra­ken­nuk­sen pi­ha­pii­rin tai muun vä­lit­tö­män ym­pä­ris­tön en­nal­lis­ta­mi­seen sekä kor­jaus­toi­men­pi­tei­den suun­nit­te­luun.

Avus­tus­ta voi­vat ha­kea ra­ken­nus­ten yk­si­tyi­set omis­ta­jat, ra­ken­nus­pe­rin­nön hoi­toa edis­tä­vät yh­tei­söt, kun­nat ja kun­ta­yh­ty­mät.

Saa­ris­to­a­lu­eil­le on tar­jol­la avus­tus­ta luon­non­suo­je­luun ja ra­ken­nus­pe­rin­töön. Saa­ris­ton ym­pä­ris­tön­hoi­don avus­tuk­sil­la edis­te­tään saa­ris­to­luon­non suo­je­lua, saa­ris­ton mai­se­ma­ku­van säi­lyt­tä­mis­tä ja pa­ran­ta­mis­ta sekä saa­ris­to­lai­sen ra­ken­nus­pe­rin­nön hoi­toa.

Avus­tus­ta voi­vat ha­kea saa­ris­to­a­lu­ei­den luon­non­suo­je­lu- ja ym­pä­ris­tön­hoi­don edis­tä­mi­syh­dis­tyk­set ja -sää­ti­öt, saa­ris­to­kun­nat sekä saa­ris­to­kun­nis­sa ja mui­den kun­tien saa­ris­to-osis­sa si­jait­se­vien ra­ken­nus­ten yk­si­tyi­set omis­ta­jat.

Va­kan alu­eel­la saa­ris­toa on Kus­ta­vis­sa. Li­säk­si saa­ris­tok­si kun­nis­sa si­jait­se­vat saa­ret: Naan­ta­lis­sa Ai­ris­maa, Lem­pi­saa­ri, Li­von­saa­ri, Ota­va ja Teer­sa­lo, Tai­vas­sa­los­sa Aa­sa­maa, Leik­luo­to, Ka­hi­luo­to, Kai­tai­nen, Kuu­sis­to, Kuus­ten­maa, Leh­ti­nen, Mus­sa­lo ja Nau­ris­luo­to sekä Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa Py­hä­maa, Le­päi­nen ja Kit­ta­maa.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely