JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
12.4.2023 10.25

Rymättylä avaa silli- ja perunakesän

Naan­ta­lin Ry­mät­ty­lä on tun­net­tu kah­des­ta ke­sä­her­kus­ta: sil­lis­tä ja var­hais­pe­ru­nas­ta. Ry­mät­ty­lä on avan­nut vi­ral­li­ses­ti sil­li- ja pe­ru­na­ke­sän jo 1990-lu­vun alus­ta saak­ka.

Sil­lin­ja­los­tus pa­la­si Ry­mät­ty­lään vuon­na 2021, kun ai­noa Suo­mes­sa sil­liä ja­los­ta­va yri­tys, Suo­men Sil­li­kont­to­ri Oy siir­si tuo­tan­non sil­li­sa­ta­mas­sa si­jait­se­vaan sil­li­teh­taa­seen. Ry­mät­ty­lä tuot­taa mer­kit­tä­vän osan myös Suo­men var­hais­pe­ru­nas­ta.

Ry­mät­ty­län Röö­län pe­rin­tei­nen sil­li­sa­ta­ma oli suo­ma­lai­sen sil­lin­pyyn­ti­lai­vas­to Sau­kon ko­ti­sa­ta­ma 1950-lu­vul­ta 1970-lu­vun puo­li­vä­liin. Sauk­ko lai­vat pur­ki­vat saa­liin­sa kes­ki­ke­säl­lä par­haa­seen var­hais­pe­ru­na ai­kaan. Sauk­ko­jen saa­pu­mi­nen jo sil­loin oli mer­kit­tä­vä ta­pah­tu­ma ja sil­li­lai­tu­ril­le ko­koon­tui tu­hat­päi­nen ylei­sö­jouk­ko vas­taa­not­ta­maan uut­ta sil­li­saa­lis­ta.

Sil­li­ja­los­tus­ta Ry­mät­ty­läs­sä el­vy­tet­tiin 1980-lu­vun lo­pul­la, kun Bauck­man Oy ja myö­hem­min Bo­y­food Oy aloit­ti tuo­tan­non Röö­län sil­li­teh­taas­sa. Vuon­na 1990 yri­tys toi lai­va­las­til­li­sen uut­ta sil­liä Röö­län lai­tu­riin ja ju­lis­ti sa­mal­la Suo­men sil­li- ja pe­ru­na­ke­sän vi­ral­li­ses­ti ava­tuk­si. Tä­män jäl­keen vuo­sit­tain sil­li- ja pe­ru­na­ke­sä on avat­tu Ry­mät­ty­läs­tä ai­na näi­hin päi­viin saak­ka.

Tänä vuon­na sil­li-ja pe­ru­na­ke­sän avaus 10.6. kel­lo 10–16. Suo­men sil­li- ja pe­ru­na­ke­sä ava­taan vi­ral­li­ses­ti ke­sä­kuun toi­se­na vii­kon­lop­pu­na Ry­mät­ty­län Röö­län pe­rin­tei­ses­sä sil­li­sa­ta­mas­sa osa­na Sil­li ja uus­sii pe­ru­ni -ta­pah­tu­maa. Sil­li- ja pe­ru­na­ke­sän avaa vi­ral­li­ses­ti kan­sa­ne­dus­ta­ja Pau­li-Aal­to Se­tä­lä.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely