JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
S-ryhmän kotiinkuljetusrobotit saapuvat Uudenkaupungin ja Naantalin katukuvaan.

S-ryhmän kotiinkuljetusrobotit saapuvat Uudenkaupungin ja Naantalin katukuvaan.

Uutiset
27.5.2024 12.47

Ruoan­kul­je­tus­ro­botit saapuvat Ukiin ja Naantaliin

Ruo­an­kul­je­tus­ro­bot­tien mää­rä laa­je­nee al­ku­ke­säs­tä Tu­run Osuus­kau­pan alu­eel­la. S-ryh­män kump­pa­ni ro­bo­kul­je­tuk­sis­sa on Stars­hip Tech­no­lo­gies.

Täl­lä vii­kol­la ro­bo­kul­je­tuk­set al­ka­vat muun mu­as­sa Sale Eta­pis­sa ja S-mar­ket Tuu­len­suun­ka­dul­la Naan­ta­lis­sa, S-mar­ket Vak­ka-Suo­men­ka­dul­la Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa. Ro­bo­kul­je­tuk­set laa­je­ne­vat al­ku­ke­sän ai­ka­na myös Kaa­ri­naan, Pa­rai­sil­le, Piik­ki­öön, Rai­si­oon sekä use­an Tu­run kau­pan pal­ve­lu­va­li­koi­maan..

– Olem­me to­del­la in­nois­sam­me uu­sis­ta ro­bot­tien kul­je­tu­sa­lu­eis­ta. Toim­me vuo­si sit­ten Tu­run kes­kus­tan alu­eel­le ai­van uu­den­lai­sen pal­ve­lun, jos­sa yh­dis­ty­vät in­no­va­tii­vi­suus, huip­pu­tek­no­lo­gia ja ym­pä­ris­töys­tä­väl­li­syys. Li­säk­si Lie­to sai omat ro­bot­tin­sa vii­me jou­lu­kuus­sa. Sym­paat­ti­set ro­bot on otet­tu in­nol­la vas­taan ja olem­me saa­miem­me toi­vei­den mu­kaan laa­jen­ta­neet kul­je­tuk­sia nyt use­al­le paik­ka­kun­nal­le. On hie­noa, et­tä ro­bot ilah­dut­ta­vat nyt ih­mi­siä en­tis­tä laa­jem­mal­la alu­eel­la, kent­tä­joh­ta­ja Art­tu Park­ki­nen Tu­run Osuus­kau­pas­ta iloit­see.

Ro­bo­kul­je­tuk­set ti­la­taan S-kau­pat-mo­bii­li­so­vel­luk­sen kaut­ta. Kau­pan hen­ki­lö­kun­ta pak­kaa ti­la­tut os­tok­set ja las­taa ne ro­bo­tin kyy­tiin. Kul­je­tus­ta voi seu­ra­ta so­vel­luk­sen kaut­ta re­aa­li­ai­kai­ses­ti ja asi­a­kas saa li­säk­si il­moi­tuk­sen pu­he­li­meen­sa ti­lauk­sen saa­vut­tua pe­ril­le. Ro­bo­tin pääl­lä ole­va kan­si au­ke­aa so­vel­luk­sen avul­la. Ro­bo­tit toi­mit­ta­vat ti­lauk­sia noin pa­rin ki­lo­met­rin sä­teel­lä myy­mä­läs­tä ja ti­lauk­set tu­le­vat jopa tun­nis­sa pe­ril­le nii­den te­ke­mi­ses­tä.

Tu­run Osuus­kau­pan alu­eel­la ro­bot ovat kul­jet­ta­neet vuo­den alus­ta al­ka­en jo usei­ta tu­han­sia ti­lauk­sia. Vä­sy­mät­tö­mät ja no­pe­at ro­bo­tit kul­jet­ta­vat os­tok­sia ta­sai­ses­ti joka ar­ki­päi­vä, vii­kon­lop­pua koh­ti tah­ti hie­man kiih­tyy. Lau­an­tai on suo­si­tuin ti­laus­päi­vä ja ti­lauk­sia teh­dään eni­ten il­tai­sin.

Ro­bo­kul­je­tuk­sel­la os­tok­sia ti­laa­vat niin nuo­ret kuin iäk­kääm­mät, per­heet, sin­kut ja din­kut­kin. Eni­ten ti­lauk­sia kui­ten­kin te­ke­vät per­heet, jois­sa on al­le kou­lui­käi­siä lap­sia sekä sink­ku­ta­lou­des­sa asu­vat nuo­ret ja ikä­hai­ta­ril­la tar­kas­tel­tu­na 25–44-vuo­ti­aat.

– Olem­me iloi­sia voi­des­sam­me laa­jen­taa ro­bot­ti­kul­je­tuk­sia Tu­run seu­dul­la yh­des­sä Tu­run Osuus­kau­pan kans­sa. Tur­ku­lai­set ovat ot­ta­neet pääs­töt­tö­mät ja au­to­no­mi­set ja­ke­lu­ro­bot­tim­me omak­seen. Ne hel­pot­ta­vat ih­mis­ten ar­kea, vä­hen­tä­vät lii­ken­ne­ruuh­kia ja säh­kö­käyt­töi­si­nä myös pääs­tö­jä. Olem­me juu­ri saa­vut­ta­neet 150 000 toi­mi­tuk­sen ra­jan Suo­mes­sa, ja odo­tam­me in­nol­la li­sää, sa­noo Sand­ra Be­au­mont, Stars­hip Tech­no­lo­gie­sin Eu­roo­pan lii­ke­toi­min­nan ke­hi­tys­joh­ta­ja.

Fak­ta

Ro­bot­tien toi­mi­tu­sa­lue on muu­ta­man ki­lo­met­rin säde myy­mä­läs­tä

Ro­bo­kul­je­tuk­set ovat pai­kal­lis­pääs­töt­tö­miä

obot­ti pai­naa noin 36 ki­loa ja voi kul­jet­taa ker­ral­la 2 ruo­ka­kas­sil­lis­ta tai 9 ki­log­ram­man pai­nos­ta os­tok­sia

Säh­köl­lä toi­mi­va pääs­tö­tön ro­bot­ti tark­kai­lee ym­pä­ris­tö­ään 12 ka­me­ran, ult­ra­ää­ni­sen­so­rei­den ja tut­kien avul­la. Se hyö­dyn­tää tie­to­ko­ne­nä­köä ja tek­no­lo­gi­aa, joka tun­nis­taa eri es­teet. Ro­bot­ti py­säh­tyy no­pe­as­ti es­teen ha­vait­tu­aan. Te­ko­ä­lyn avul­la se op­pii koko ajan li­sää ym­pä­ris­tös­tään

Säh­köl­lä toi­mi­va pääs­tö­tön ro­bot­ti tark­kai­lee ym­pä­ris­tö­ään 12 ka­me­ran, ult­ra­ää­ni­sen­so­rei­den ja tut­kien avul­la. Se hyö­dyn­tää tie­to­ko­ne­nä­köä ja tek­no­lo­gi­aa, joka tun­nis­taa eri es­teet. Ro­bot­ti py­säh­tyy no­pe­as­ti es­teen ha­vait­tu­aan. Te­ko­ä­lyn avul­la se op­pii koko ajan li­sää ym­pä­ris­tös­tään.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely