JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
28.1.2022 15.30

Rajoitukset kevenevät Varsinais-Suomessa

Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to ei an­na 29.1. al­ka­en uut­ta asi­a­kas-, osal­lis­tu­ja- ja odo­tus­ti­lo­jen vä­li­ai­kais­ta sul­ke­mis­ta kos­ke­vaa pää­tös­tä. Nyt an­net­tu pää­tös kos­kee ylei­sö­ti­lai­suuk­sia ja ylei­siä ko­kouk­sia si­sä­ti­lois­sa. Nii­hin voi jat­kos­sa osal­lis­tua kor­kein­taan vii­si­kym­men­tä pro­sent­tia suu­rim­mas­ta osal­lis­tu­ja­mää­räs­tä, joka ti­laan on sal­lit­tua ot­taa. Pää­tös on voi­mas­sa hel­mi­kuun puo­li­vä­liin saak­ka.

Pää­tös ei kos­ke ul­ko­ti­lo­ja, jo­ten ylei­sö­ti­lai­suuk­sien ja yleis­ten ko­kous­ten jär­jes­tä­mi­nen on jat­kos­sa mah­dol­lis­ta ul­ko­na il­man hen­ki­lö­mää­rä­ra­jaa.

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­ton uu­si pää­tös va­paut­taa kaik­ki ai­em­min sul­je­tuik­si mää­rä­tyt lii­kun­ta-, ur­hei­lu-, huvi- ja vir­kis­tys­toi­min­taan käy­tet­tä­vät ti­lat. Ne voi­daan jat­kos­sa pi­tää au­ki ylei­söl­le, asi­ak­kail­le ja muil­le osal­lis­tu­jil­le, kun sa­mal­la taa­taan näi­den ti­lo­jen ter­veys­tur­val­li­nen käyt­tö.

Var­si­nais-Suo­meen jää edel­leen voi­maan mää­räys, joka vel­voit­taa eri­lais­ten asi­a­kas- ja ylei­sö­ti­lo­jen hal­lin­noi­jat eh­käi­se­mään lä­hi­kon­tak­tien ai­heut­ta­maa tar­tun­ta­ris­kiä. Vel­voit­teen voi to­teut­taa toi­mi­jan it­se har­kit­se­mil­la kei­noil­la, esi­mer­kik­si por­ras­ta­mal­la kä­vi­jöi­den liik­ku­mis­ta, ra­jaa­mal­la osal­lis­tu­ja­mää­rää tai si­joit­ta­mal­la toi­min­ta- ja oles­ke­lu­pai­kat riit­tä­vän etääl­le toi­sis­taan.

Alu­e­hal­lin­to­vi­ras­to ar­vi­oi ra­joi­tus­ten vält­tä­mät­tö­myyt­tä ja oi­ke­a­suh­tai­suut­ta huo­mi­oi­mal­la vii­mei­sim­män val­ta­kun­nal­li­sen oh­jauk­sen tar­tun­ta­tau­tien tor­jun­nas­sa ja oman alu­een­sa sai­raan­hoi­to­pii­rien lau­sun­not. Li­säk­si on pun­nit­tu muil­la alu­eil­la teh­ty­jen ra­joi­tus­ten suh­det­ta näi­den alu­ei­den epi­de­mi­a­ti­lan­tee­seen.

– No­pe­as­ti tart­tu­via omik­ron­muun­nok­sia on vai­kea enää jäl­jit­tää tiet­tyi­hin ti­loi­hin, jo­ten vas­tuu tar­tun­to­jen vält­tä­mi­ses­tä siir­tyy yhä vah­vem­min ti­lo­jen omis­ta­jil­le, ta­pah­tu­mien jär­jes­tä­jil­le ja niis­sä asi­oi­vil­le hen­ki­löil­le yk­si­löil­le it­sel­leen. Sal­li­tuis­sa­kin ta­pah­tu­mis­sa on syy­tä vält­tää tur­haa liik­ku­mis­ta käy­tä­vil­lä ja koh­taa­mis­pai­kois­sa eli py­sy­tel­lä omal­la pai­kal­laan, jos vain mah­dol­lis­ta, sa­noo joh­ta­ja Heik­ki Mäki Lou­nais-Suo­men alu­e­hal­lin­to­vi­ras­tos­ta.

– Si­sä­ti­lois­sa jär­jes­tet­tä­vis­sä ylei­sö­ti­lai­suuk­sis­sa on ris­ki tar­tun­ta­ryp­päi­den syn­ty­mi­seen, liit­ty­en suo­raan ti­lai­suuk­siin osal­lis­tu­vien ih­mis­ten mää­rään ja sitä kaut­ta lä­hi­kon­tak­tien mah­dol­li­suu­teen. Tä­män vuok­si si­sä­ti­lo­jen ta­pah­tu­miin on vie­lä tar­peen koh­dis­taa ra­joi­tuk­sia.

Näköislehdet

Kysely