JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
21.4.2024 11.00

Poliisi valvoo pyöräilijöiden ja sähkö­pot­ku­lau­tai­li­joiden liiken­ne­käyt­täy­ty­mistä

Po­lii­si val­voo te­hos­te­tus­ti suo­ja­teil­lä al­ka­val­la vii­kol­la maa­nan­tais­ta per­jan­tai­hin. Po­lii­si val­voo myös sitä, mi­ten suo­jaa­mat­to­mat tien­käyt­tä­jät, ku­ten säh­kö­pot­ku­lau­tai­li­jat ja pyö­räi­li­jät nou­dat­ta­vat lii­ken­ne­sään­tö­jä, sekä hei­dän tur­val­li­suut­taan.

Val­von­ta pai­not­tuu ajo­neu­vo­jen kul­jet­ta­jien suo­ja­tie­sään­tö­jen nou­dat­ta­mi­seen. Pyö­räi­li­jöi­den ja ke­vy­en säh­kö­a­jo­neu­von kul­jet­ta­jien lii­ken­ne­käyt­täy­ty­mis­tä po­lii­si seu­raa myös ak­tii­vi­ses­ti, eli aje­taan­ko jal­ka­käy­tä­vil­lä sekä nou­da­te­taan­ko väis­tä­mis­sään­tö­jä ja lii­ken­ne­va­lo­ja.

– Val­von­ta­päi­vä­nä puu­tum­me myös suo­jaa­mat­to­mien tien­käyt­tä­jien liik­ku­mis­ta hait­taa­vaan ja vaa­ran­ta­vaan py­säyt­tä­mi­seen ja py­sä­köin­tiin muun mu­as­sa suo­ja­tei­den lä­hei­syy­des­sä, pyö­rä­teil­lä ja -kais­toil­la, po­lii­si­tar­kas­ta­ja Heik­ki Kal­lio Po­lii­si­hal­li­tuk­ses­ta sa­noo.

Suo­jaa­mat­to­mien tien­käyt­tä­jien osuus tie­lii­ken­teen kuo­lo­nuh­reis­ta on suu­ri.

– Suo­jaa­mat­to­mien tien­käyt­tä­jien osuus tie­lii­ken­teen kuo­lo­nuh­reis­ta Suo­mes­sa vuon­na 2023 oli 33,5 pro­sent­tia. Näis­sä lu­vuis­sa ovat mu­ka­na moot­to­roi­dut kak­si­pyö­räi­set ajo­neu­vot. Täs­tä syys­tä näi­den tien­käyt­tä­jä­ryh­mien tur­val­li­suu­den tu­lee ol­la jat­ku­vas­ti lii­ken­ne­tur­val­li­suus­työn kes­ki­ös­sä, Kal­lio ko­ros­taa.

Ti­las­to­kes­kuk­sen en­nak­ko­tie­to­jen mu­kaan tam­mi-maa­lis­kuus­sa 2024 on tie­lii­ken­tees­sä me­neh­ty­nyt yk­si pyö­räi­li­jä ja vii­si ja­lan­kul­ki­jaa.

Suo­jaa­ma­ton tien­käyt­tä­jä on kan­sain­vä­li­ses­sä käy­tös­sä ole­va ter­mi, ja sil­lä tar­koi­te­taan muun mu­as­sa ja­lan­kul­ki­joi­ta, pyö­räi­li­jöi­tä, säh­kös­kuut­tien kul­jet­ta­jia ja mui­ta hei­kom­min suo­jat­tu­ja tiel­lä liik­ku­via ku­ten mo­poi­li­joi­ta.

Näköislehdet

Kysely