JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Uusikaupunki
24.2.2022 11.11

Pohitullin koululle autoilevat vaarantavat oppilaita

Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa Po­hi­tul­lin kou­lu­kiin­teis­töl­le ja sen lä­hiym­pä­ris­töön lap­sen­sa kyy­dit­se­vät huol­ta­jat ai­heut­ta­vat aa­mui­sin vaa­ra­ti­lan­tei­ta ja­lan liik­ku­vil­le kou­lu­lai­sil­le. Saat­to­lii­ken­teel­le on jär­jes­tet­ty uu­si tur­val­li­nen alue jää­hal­lin edus­tal­le.

Mo­ni­toi­mi­ja­ta­lo Wint­te­rin pur­ku- ja ra­ken­nus­töi­den aloi­tus on muut­ta­nut Po­hi­tul­lin kou­lu­kiin­teis­tön lä­hi­a­lu­een lii­ken­ne­jär­jes­te­ly­jä. Huo­lek­si on nous­sut se, et­tä saat­to­lii­ken­teen oh­jeis­tuk­sia ei nou­da­te­ta.

Po­hi­tul­lin kou­lu­kiin­teis­tön saat­to­lii­ken­net­tä ai­em­min pal­vel­lut alue ei ole enää käy­tös­sä. Leh­to­rin­rin­teen en­ti­nen kään­tö­paik­ka on nyt 500 op­pi­laan kou­lu­pi­ha.

Yh­te­näis­kou­lun reh­to­ri Juk­ka Sil­vo­la on huo­lis­saan kou­lu­lais­ten tur­val­li­suu­des­ta au­to­jen kes­kel­lä. Hän muis­tut­taa, et­tä huol­ta­jien kyy­dis­sä saa­pu­vat lap­set tu­lee jät­tää jää­hal­lin edus­tal­le jär­jes­te­tyl­le saat­to­lii­ken­ne­a­lu­eel­le.

– Vaa­ra­ti­lan­tei­ta ai­heut­ta­vat piit­taa­mat­to­mat huol­ta­jat. Pää­o­sa huol­ta­jis­ta toi­mii oh­jei­den mu­kai­ses­ti, mut­ta osa näyt­tää ka­pi­noi­van nii­tä vas­taan, hän sa­noo.

Reh­to­ri ve­to­aa huol­ta­jiin, jot­ta lap­sil­le pys­ty­tään ta­kaa­maan tur­val­li­nen kou­lu­tie.

– Nou­dat­ta­kaa an­net­tu­ja oh­jei­ta ja jät­tä­kää lap­set uu­del­le saat­to­lii­ken­ne­a­lu­eel­le, Sil­vo­la pyy­tää.

Uu­den­kau­pun­gin kau­pun­ki pyr­kii li­sää­mään kou­lu­lais­ten tur­val­li­suut­ta li­sää­mäl­lä opas­tei­ta. Ra­ken­nus­lii­ke SRV huo­leh­tii osal­taan tur­val­li­suu­des­ta aloit­ta­mal­la alu­een rä­jäy­tys­työt vas­ta kou­lu­päi­vän star­tat­tua kel­lo 8.15 al­ka­en.

Uu­det lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt kos­ke­vat myös lii­kun­ta­ti­lo­jen il­ta­käyt­tä­jiä. Py­sä­köin­ti tai ajo kou­lun pi­hal­le ei ole il­tai­sin­kaan sal­lit­tua. Po­hi­tul­lin il­ta­käyt­tä­jien py­sä­köin­ti on jää­hal­lin park­ki­pai­kal­la.

– Uu­det lii­ken­ne­jär­jes­te­lyt pä­te­vät yh­tä lail­la har­ras­tus­kul­je­tuk­siin. Van­hem­mil­ta toi­vo­taan nyt vas­tuul­lis­ta käy­tös­tä. Pa­him­mil­laan au­toil­la on ni­mit­täin ajet­tu jopa Kou­lu­pol­kua, joka on ke­vy­en lii­ken­teen väy­lä, lii­kun­ta­pal­ve­lui­den vas­taa­va Hei­di Vuo­ri ker­too.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely