JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Puosletinjärvellä Kustavissa talkoiltiin viime syksynä kevätkutuisille kaloille väylää ruovikon läpi.

Puosletinjärvellä Kustavissa talkoiltiin viime syksynä kevätkutuisille kaloille väylää ruovikon läpi.

Saara Huovinen

Uutiset
Kustavi
3.5.2023 9.40

Oliko haukitalkoista hyötyä?

Saa­ra Huo­vi­nen

Syk­syl­lä Suo­men Va­paa-ajan­ka­las­ta­jat pi­ti­vät Kus­ta­vin Puos­le­tin­jär­ven las­ku-uo­mal­la kah­det niit­to­tal­koot, joi­den ta­voi­te oli pa­laut­taa hau­il­le ja muil­le ke­vät­ku­tui­sil­le ka­loil­le va­el­lu­syh­teys me­res­tä.

Jär­ves­tä me­reen las­ke­va uo­ma oli tuk­keu­tu­nut jär­vi­ruo'os­ta yli sa­dan met­rin mat­kal­ta, mikä es­ti ti­he­än kal­te­ri­kon ta­voin iso­jen ka­lo­jen ku­te­maan nou­sun.

Ka­la­ta­lou­sa­si­an­tun­ti­ja Jan­ne An­ti­la, mil­tä ti­lan­ne hau­kien kan­nal­ta nyt ke­vään tul­len näyt­tää?

.

– Olem­me vi­rit­tä­neet pai­kal­le riis­ta­ka­me­ran Time Lap­se -ku­vauk­sel­la, jos­ta saa­daan in­foa koh­teel­le nou­se­vis­ta ka­lois­ta ja nii­den mää­ris­tä. Nii­te­tyl­lä pät­käl­lä uo­mas­sa on ol­lut nyt mel­koi­nen vils­ke, kun hau­kia, ah­ve­nia, iso­ja säy­nei­tä ja jo­ku­sia pie­nem­piä sär­ki­ka­lo­ja on liik­ku­nut mo­lem­piin suun­tiin. Ka­lo­ja nä­kyy siel­lä run­saas­ti niin sil­min kuin ka­me­ral­la. Hom­ma vai­kut­taa niin lu­paa­val­ta, et­tä tu­len ha­ke­maan lu­pia uo­man py­sy­väm­pään kun­nos­ta­mi­seen. Olem­me saa­neet per­ho­vä­li­ne­val­mis­ta­ja Vi­si­o­nil­ta lah­joi­tuk­sen Hau­ki­teh­das­toi­min­taan ja ajat­te­lim­me käyt­tää sen juu­ri tä­hän Puos­le­tin­jär­ven koh­tee­seen, kun­han vain lu­pa­ju­tut saa­daan kun­toon.

– Tal­kois­ta oli ko­vas­ti hyö­tyä, sil­lä ka­la­lii­ken­ne on ol­lut vil­kas­ta ja epäi­lyt py­sy­väm­män kun­nos­ta­mi­sen tar­pees­ta sai­vat vah­vis­tuk­sen. Jos leh­den lu­ki­jois­ta joku on kiin­nos­tu­nut tal­koi­le­maan muun mu­as­sa hau­kien hy­väk­si, kan­nat­taa vie­rail­la hau­ki­teh­das.fi -si­vus­tol­la.

Lue li­sää syk­syn hau­ki­tal­kois­ta: Hau­ki kai­paa ma­ke­aan ve­teen ku­te­maan.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely