JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Emmi Laitonen, Sini Kantola ja Juulia Jokinen suorittavat opintojaan Uudenkaupungin etäpalvelupiste Pointissa Novidan tiloissa.

Emmi Laitonen, Sini Kantola ja Juulia Jokinen suorittavat opintojaan Uudenkaupungin etäpalvelupiste Pointissa Novidan tiloissa.

Uutiset
Uusikaupunki
18.3.2021 10.20

Novida ja ammat­ti­kor­ke­a­koulut monipuo­lis­tavat yhteistyötään

No­vi­da on sol­mi­nut yh­teis­työ­so­pi­muk­set Tu­run ja Sa­ta­kun­nan am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu­jen kans­sa.

– Yh­teis­työ an­taa No­vi­dan am­ma­til­li­sen pe­rus­tut­kin­non opis­ke­li­joil­le Loi­maal­la, Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa ja Lie­dos­sa ja No­vi­dan lu­ki­on opis­ke­li­joil­le mah­dol­li­suu­den opis­kel­la am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu­jen joh­dan­to-opin­to­ja, avoi­men am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lun opin­to­ja tai tu­tus­tu­mi­so­pin­to­ja, No­vi­dan pe­da­go­gi­nen reh­to­ri Pet­ri Läh­de to­te­aa.

– Yh­teis­työ on tär­keä asia ja se avaa No­vi­dan opis­ke­li­joil­le mah­dol­li­suu­den tu­tus­tua ja ko­keil­la opis­ke­lua am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lus­sa jo am­ma­til­lis­ten opin­to­jen ai­ka­na ja si­ten an­taa oma­koh­tais­ta tie­toa opis­ke­li­jal­le omis­ta ky­vyis­tä ja mah­dol­li­suuk­sis­ta am­mat­tiin val­mis­tu­mi­sen jäl­keen. Yh­teis­työ avaa ovet am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luun, opin­to-oh­jaa­ja Pasi Junt­ta­nen ker­too.

Myös am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lut pi­tä­vät yh­teis­työn li­sään­ty­mis­tä tär­ke­ä­nä.

– Osaa­mi­sen mer­ki­tys ko­ros­tuu en­ti­ses­tään tu­le­vai­suu­den työ­e­lä­mäs­sä. Meil­le on suu­ri ilo ra­ken­taa No­vi­dan kans­sa toi­min­ta­mal­li, joka mah­dol­lis­taa hei­dän opis­ke­li­joil­leen ai­em­paa su­ju­vam­man ete­ne­mi­sen koh­ti oman alan­sa huip­pu­am­mat­ti­lai­suut­ta, Tu­run am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lun reh­to­ri Vesa Taa­ti­la sa­noo.

No­vi­da on mu­ka­na Seu­tu 1 - Jous­ta­vat kou­lu­tus­mal­lit -hank­kees­sa, jon­ka yh­te­nä ta­voit­tee­na on seu­dun pito- ja ve­to­voi­man li­sää­mi­nen eri­as­tei­sen kou­lu­tuk­sen saa­ta­vuut­ta pa­ran­ta­mal­la. No­vi­dan toi­min­nal­li­se­na pää­ta­voit­tee­na hank­kees­sa on luo­da ket­te­rä ja te­ho­kas am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lun etä­o­pis­ke­lu­pis­te ja -kon­sep­ti Loi­maan ja Vak­ka-Suo­men seu­tu­kun­nil­le.

– Am­mat­ti­kor­ke­a­kou­lu­yh­teis­työ ede­saut­taa ja ta­soit­taa tie­tä ja siir­ty­mis­tä toi­sel­ta as­teel­la am­mat­ti­kor­ke­a­kou­luo­pin­toi­hin. Hank­keen ta­voit­tee­na on myös hel­pot­taa kor­ke­a­kou­luo­pin­to­jen suo­rit­ta­mis­ta ko­ti­paik­ka­kun­nal­ta kä­sin. Täs­sä aut­ta­vat amk-etä­o­pis­ke­lu­pis­teet, Point­ti Uu­des­sa­kau­pun­gis­sa ja Hubi Loi­maal­la. Amk-opin­to­jen jous­ta­va suo­rit­ta­mi­nen on alu­een ve­to­voi­mai­suut­ta li­sää­vä te­ki­jä niin yri­tys­ten kuin myös yk­sit­täis­ten hen­ki­löi­den nä­kö­kul­mas­ta kat­so­en, han­ke­vas­taa­vat Eli­na Sii­vo­nen ja Jark­ko Kan­to­la to­te­a­vat.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely