JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Neste on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä ja keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin.

Neste on tehnyt päätöksen lakkauttaa Naantalin jalostustoiminnot maaliskuun 2021 loppuun mennessä ja keskittää Naantalin toiminnan terminaali- ja satamatoimintoihin.

Tomi Parkkonen

Uutiset
Naantali
30.11.2020 16.34

Neste lakkauttaa Naantalin jalostamon

Öl­jyn­ja­los­tus Naan­ta­lin ja­los­ta­mol­la lop­puu maa­lis­kuun 2021 lop­puun men­nes­sä. Nes­te tie­dot­ti maa­nan­tai­na yt-neu­vot­te­lui­den päät­ty­mi­ses­tä. Naan­ta­lis­ta päät­tyy kaik­ki­aan 230 työ­teh­tä­vää. Yh­ti­ön toi­min­ta kes­kit­tyy jat­kos­sa ter­mi­naa­li- ja sa­ta­ma­toi­min­taan, mikä mer­kit­see 45 työ­teh­tä­vän säi­ly­mis­tä Naan­ta­lis­sa.

Naan­ta­lin ja­los­tus­toi­min­nan lo­pet­ta­mi­sen sekä Öl­jy­tuot­tei­den ope­ra­tii­vi­sen toi­min­ta­mal­lin uu­dis­ta­mi­sen myö­tä yh­ti­ös­sä päät­tyy kaik­ki­aan yh­teen­sä noin 370 työ­teh­tä­vää.

Nes­te on il­moit­ta­nut tar­jo­a­van­sa hen­ki­lös­töl­leen en­si­si­jai­ses­ti uu­sia työ­teh­tä­viä, joi­hin tar­jo­taan kou­lu­tus­ta. Paik­ka­kun­nan vaih­toa tu­e­taan muut­to­a­vus­tuk­sel­la. Hen­ki­löil­le, joi­den työ­suh­de päät­tyy, yh­tiö tar­jo­aa elä­ke­so­pi­muk­sia ja koh­den­net­tu­ja tu­ki­pa­ket­te­ja, joi­hin si­säl­tyy myös start­ti­ra­ha tu­ke­maan kou­lu­tus­ta tai yrit­tä­jyyt­tä. Li­säk­si to­teu­te­taan muu­tos­tur­va­oh­jel­ma, jo­hon si­säl­tyy eri­lai­sia uu­del­leen työl­lis­ty­mis­tä tu­ke­via toi­mia.

Nes­te on lu­van­nut teh­dä yh­teis­työ­tä työ- ja elin­kei­no­mi­nis­te­ri­ön vi­ra­no­mais­ten, Naan­ta­lin kau­pun­gin sekä pai­kal­lis­ten ym­pä­ris­tö­toi­mi­joi­den kans­sa tu­ke­ak­seen alu­een tu­le­vaa ta­lou­del­lis­ta toi­min­taa.

– Tämä on kova pää­tös Naan­ta­lin, alu­een mui­den kau­pun­kien ja koko Var­si­nais-Suo­men kan­nal­ta. Eri­tyi­sen va­li­tet­ta­va pää­tös on työn­te­ki­jöi­den ja hei­dän per­hei­den­sä kan­nal­ta. On vält­tä­mä­tön­tä, et­tä Nes­te to­teut­taa täy­si­mää­räi­ses­ti suun­nit­te­le­man­sa muu­tos­tur­va­toi­men­pi­teet ja työl­li­syys­vi­ra­no­mai­set tu­ke­vat te­hok­kaas­ti työn­te­ki­jöi­den työl­lis­ty­mis­tä ja uu­del­leen kou­lut­tau­tu­mis­ta, Naan­ta­lin kau­pun­gin­joh­ta­ja Jou­ni Mu­ta­nen sa­noo.

Mu­ta­sen mu­kaan Naan­ta­lin kau­pun­ki va­rau­tuu omal­ta osal­taan tu­ke­maan työn­te­ki­jöi­tä ja hei­dän per­hei­tään so­si­aa­li- ja ter­veys­pal­ve­lui­den ja si­vis­tys­pal­ve­lui­den avul­la.

– Vaik­ka nyt me­ne­te­tään suu­ri mää­rä työ­paik­ko­ja, olen luot­ta­vai­nen sii­hen, et­tä Naan­ta­li ja seu­tu pär­jää­vät myös tu­le­vai­suu­des­sa ja et­tä seu­dul­le on mah­dol­lis­ta luo­da mer­kit­tä­vä mää­rä uu­sia työ­paik­ko­ja. Elin­kei­no­mi­nis­te­rin aset­ta­ma sel­vi­tys­mies Panu Rou­ti­la sel­vit­tää seu­dun te­ol­lis­ta tu­le­vai­suut­ta ja tä­hän työ­hön koh­dis­tuu suu­ria odo­tuk­sia.

Mu­ta­nen pi­tää tär­ke­ä­nä, et­tä EU:n kes­kei­set ra­hoi­tus­vä­li­neet, EU:n el­py­mis­pa­ke­tin ja Oi­keu­den­mu­kai­sen siir­ty­män ra­has­ton vä­li­neet ovat täy­si­mää­räi­ses­ti käy­tet­tä­vis­sä sel­vi­tys­mies Rou­ti­lan jat­kos­sa esit­tä­mien toi­men­pi­tei­den to­teut­ta­mi­sek­si. Sa­moin on tär­ke­ää, et­tä Nes­te te­kee lu­pauk­sen­sa mu­kai­ses­ti yh­teis­työ­tä tu­ke­ak­seen

Mu­ta­sen mu­kaan kau­pun­ki odot­taa, et­tä val­tio ko­ko­aa myös pi­kai­ses­ti Naan­ta­li-tu­ki­pa­ke­tin, jos­sa kan­sal­li­sen ra­hoi­tuk­sen avul­la tu­e­taan alu­een elin­kei­no­toi­min­nan ke­hit­tä­mis­tä ja kou­lu­tu­sor­ga­ni­saa­ti­oi­den mah­dol­li­suuk­sia tar­jo­ta rää­tä­löi­tyä kou­lu­tus­ta työt­tö­mäk­si jää­vil­le työn­te­ki­jöil­le.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely