JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset
Naantali
8.3.2022 15.58

Naantalissa aloitti tukiryhmä päihde­riip­pu­vai­sille

Huu­mei­den käyt­tö voi tun­tua nuo­res­ta aluk­si kieh­to­val­ta. Pi­dem­män pääl­le käyt­tö ai­heut­taa vai­keuk­sia mo­nel­la eri elä­män alu­eel­la vai­kut­ta­en per­he­suh­tei­siin, kou­lu­tuk­seen, työ­hön, asu­mi­seen, ter­vey­teen ja tur­val­li­suu­teen.

Huu­mei­den­käyt­tä­jän luot­ta­mus­ta omaan it­seen­sä ja koh­ti rai­tis­ta elä­män­ta­paa on mah­dol­lis­ta ra­ken­taa ar­vos­ta­van koh­taa­mi­sen avul­la.

Naan­ta­lin seu­ra­kun­ta aloit­ti maa­nan­tai­na ryh­mä nuo­ril­le ai­kui­sil­le, jot­ka ha­lu­a­vat eroon päih­de­riip­pu­vuu­des­ta. Tar­koi­tuk­se­na on saa­da ryh­mäs­tä tu­kea ja voi­mia huu­mei­den käy­tön lo­pet­ta­mi­seen ja päih­teet­tö­mä­nä py­sy­mi­seen.

Ryh­mään tu­le­mi­nen ha­lu­taan teh­dä mah­dol­li­sim­man hel­pok­si. Sin­ne ei tar­vit­se tul­la yk­sin, vaan voi ot­taa tu­ek­si ys­tä­vän tai per­heen­jä­se­nen. Ryh­mäs­sä ei ole pak­ko pu­hua, vaan voi tul­la aluk­si vain kuun­te­le­maan.

Toi­vo­muk­se­na on, et­tä ryh­män si­säl­lä syn­tyi­si luot­ta­muk­sel­li­nen suh­de ja ryh­mä­läi­set sai­si­vat uu­sia ys­tä­viä, joi­den kans­sa voi viet­tää ai­kaa ryh­män ul­ko­puo­lel­la­kin, il­man päih­tei­tä.

Ryh­mään kut­su­taan ko­ke­mus- ja mui­ta asi­an­tun­ti­joi­ta vie­rai­li­joik­si. Ku­kaan ei sel­viä yk­sin. Aja­tuk­se­na on, et­tä ver­tais­tu­en ja asi­an­tun­ti­joi­den li­säk­si ryh­mä­läis­ten tu­ke­na on myös ra­kas­ta­va Ju­ma­la.

Ryh­mä ko­koon­tuu ker­ran vii­kos­sa Naan­ta­lin seu­ra­kun­ta­kes­kuk­ses­sa, mut­ta jos­kus voi­daan läh­teä vaik­ka­pa Soi­nie­men lei­ri­kes­kuk­seen sau­no­maan ja ui­maan. Ryh­mäl­lä on mah­dol­li­suus vai­kut­taa toi­min­taan.

Ryh­män va­paa­eh­toi­si­na oh­jaa­ji­na toi­mi­vat sai­raan­hoi­ta­ja Mai­ja Koi­vik­ko sekä ver­tai­soh­jaa­ja. Seu­ra­kun­nas­ta mu­ka­na on so­si­o­no­mi-di­a­ko­ni An­na Oja­la, jol­ta voi ky­sel­lä li­sä­tie­to­ja ryh­mäs­tä.

Toi­pu­mis­ryh­mä on tar­koi­tet­tu Naan­ta­lin alu­eel­la asu­vil­le nuo­ril­le ai­kui­sil­le ja se ko­koon­tuu Naan­ta­lin seu­ra­kun­ta­kes­kuk­sen Di­po­lil­la maa­nan­tai­sin kel­lo 17.30–19.

Näköislehdet


Kesälehti

Kysely